Πολάκης: Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή. Ηχητικό ντοκουμέντο

«Δε μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο την ψηλή κουλτούρα» και «αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω», ακούγεται να λέει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε ηχητικό απόσπασμα - ντοκουμέντο.

Το απόσπασμα, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το parapolitika.gr, αποκαλύπτει τη συνέχεια της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

Στη συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής, ο Παύλος Πολάκης ακούγεται να περιγράφει συγκεκριμένα βήματα για τη διαδικασία αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα», περιγράφοντας αναλυτικά τρόπους παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

«Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας με μία παραίνεση προς όσους ήταν παρόντες. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την ψηλή κουλτούρα» αναφέρει και συνεχίζει «αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότεροι και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας».

Ο Παύλος Πολάκης μάλιστα παραδέχεται ότι είναι κάτι επικίνδυνο, αλλά τονίζει ότι «έτσι είναι».

Κλείνοντας, μάλιστα την επεξήγηση της αρχικής του φράσης για τις φυλακίσεις, καταλήγει στο τελικό συμπέρασμα: «Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω».

Η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο στην αντιπολίτευση, όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε σε ταβέρνα δεν θα έλεγα αυτή τη φράση», είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του κ. Πολάκη.

«Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αν βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. H Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται!» έγραψε με τη σειρά του στο Twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών» κλείνει η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα