Έντονη αντίδραση από την ΝΔ για την μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού. Η απάντηση

Έντονη αντίδραση από την ΝΔ για την μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού.  Η απάντηση

Στο… «δρόμο» που χάραξε ο Κουφοντίνας και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ο καταδικασμένος σε 6 φορές ισόβια για τα εγκλήματα της 17Ν και κρατούμενος στα Διαβατά, μετήχθη από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στις φυλακές της Χαλκίδας.

Παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξηγώντας τους λόγους της μεταγωγής ανέφεραν ότι εντάσσεται στο σχέδιο του υπουργείου για «άδειασμα» του Κορυδαλλού από ισοβίτες, με στόχο τη μετατροπή της φυλακής σταδιακά σε φυλακή υποδίκων.

Το επιχείρημα αυτό επικαλέστηκε η κυβέρνηση και για την μεταγωγή Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές, που προκάλεσε ποικίλες και έντονες αντιδράσεις συγγενών θυμάτων και πρεσβειών χωρών που είχαν θύματα από τη δράση της 17Ν.

ΝΔ: Στοργική στους τρομοκράτες η κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού εξαπέλυσε η ΝΔ. Σε  ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους,  αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα».

Υπ. Δικαιοσύνης: η κατάντια της ΝΔ δεν έχει όριο

"Χθες η ΝΔ «αγωνιούσε» για τη μεταγωγή ενός κρατούμενου σε αγροτική φυλακή. Σήμερα για τη μεταγωγή ενός άλλου σε κλειστή. Μάλλον προσπαθεί να υποκαταστήσει το θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για τις μεταγωγές. Η κατάντια της δεν έχει όριο", απάντησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Και πρόσθεσε: "Προτείνουμε στον κ. Κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας ώστε να ασχολείται με τα κελιά των κρατουμένων. Ως τότε, ας συνηθίσει στην ιδέα της ισορροπημένης αντεγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης με όρους κράτους δικαίου, ασφάλειας και ανθρωπισμού". 

ΣΥΡΙΖΑ: η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών

«Η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών για ακόμα μια φορά. Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων, όποιοι κι αν είναι αυτοί», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τουλάχιστον σταμάτησε να συνδέει τις μεταγωγές με τις φονικές πυρκαγιές. Θα το χαρακτηρίζαμε και πρόοδο για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη», καταλήγει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένωση Κεντρώων: η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακτήσει την φιλοαναρχική της πελατεία

«Η κυβέρνηση προσπαθώντας να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, ικανοποιεί αιτήματα για να ανακτήσει την φιλοαναρχική της πελατεία», εκτιμά η Ένωση Κεντρώων, σε ανακοίνωσή της για τη μεταφορά του Χρ. Ξηρού στις φυλακές Χαλκίδας. «Μετά την άκρως ευνοϊκή μεταχείριση (του επί 11 φορές δολοφόνου της 17Ν Δ. Κουφοντίνα), έρχεται και η μεταφορά του άλλου μέλους της 17Ν ισοβίτη Χ.Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού. Είναι πλέον βέβαιο, ότι η κυβέρνηση προσπαθώντας να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, ικανοποιεί αιτήματα για να ανακτήσει την φιλοαναρχική της πελατεία», αναφέρει συγκεκριμένα η ΕΚ.

antennanews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα