Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση μετά την παραίτηση Τόσκα. Βίντεο

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση μετά την παραίτηση Τόσκα. Βίντεο

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, με φόντο τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.
Οι τόνοι ανέβηκαν μετά την αποδοχή της παραίτησης του Νίκου Τόσκα από τον Πρωθυπουργό, με την ΝΔ να τονίζει ότι έρχεται πολύ αργά. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει πως η παραίτησή του δεν αρκεί και ζητά να παραιτηθούν ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.

Ιδιαίτερα αιχμηρές ήταν και οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ η ανακοίνωση της παραίτησης Τόσκα, έφερε ξανά στο προσκήνιο τις συζητήσεις και τα σενάρια για ανασχηματισμό.

ΝΔ για την παραίτηση Τόσκα: Είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας, ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία», αναφέρει σε σχόλιο της η ΝΔ για την παραίτηση Τόσκα.

«Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα», καταλήγει στο σχόλιο του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η απάντηση του Μαξίμου σε ΝΔ: Η μικροψυχία έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης

Σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση της ΝΔ για την παραίτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα.

''Δεν μας ξαφνιάζει η αντίδραση της ΝΔ στην παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο. Αυτό όμως που αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους, είναι ότι η μικροψυχία έχει όντως ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης'', τονίζει σε ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου.

Η νέα ανακοίνωση ΝΔ και οι δηλώσεις Άδωνι

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε με σημερινή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία.

«Οι ευθύνες για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος αρκείται σε μια παραίτηση με χρονοκαθυστέρηση και συνεχίζει να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον Υπουργό Εσωτερικών, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής.

Όλοι τους, προφανώς, όπως και η Περιφερειάρχης Αττικής, αισθάνονται άνετα στις θέσεις τους, έτοιμοι να διαχειριστούν την επόμενη κρίση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παραιτήσεις και άλλων κυβερνητικών στελεχών ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας πως η παραίτηση Τόσκα δεν αρκεί και πως έγινε καθυστερημένα και μετά από την πίεση της κοινωνίας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει πως υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες για την τραγωδία στην Αττική, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος.

"Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» όπως είπε, χωρίς όμως καμία περαιτέρω πράξη. Πολιτική ευθύνη χωρίς καμία πράξη είναι γράμμα κενό περιεχομένου. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι ευθύνες είναι προσωποποιημένες και βρίσκονται στα πρόσωπα των κ.κ. Τόσκα, Σκουρλέτη, Πολάκη, Δούρου, Καπάκη καθώς και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Τερζούδη. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αντικειμενικά προσωπική ευθύνη. Το ίδιο και ο κ. Τσίπρας. Δεν αρκεί η παραίτηση του κ. Τόσκα η οποία και έγινε καθυστερημένα και μετά από την πίεση της κοινωνίας. Πρέπει ακόμα να παραιτηθούν η Ρένα Δούρου που είχε την ευθύνη της εκκένωσης και ο Παύλος Πολάκης που απέκρυψε τους νεκρούς το βράδυ της Δευτέρας για χατίρι του Τσίπρα" λέει χαρακτηριστικά.

ΚΚΕ: Η παραίτηση Τόσκα έχει στόχο να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού

«Η παραίτηση τουυπουργού της κυβέρνησης, που “τα έκανε όλα καλά”, στόχο έχει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού, αλλά και να κρύψει τις πραγματικές αίτιες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική. Με αλλαγές προσώπων δεν επιλύονται τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης», σημειώνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Το ΚΙΝΑΛ για την παραίτηση Τόσκα: Η καθυστερημένη αποπομπή του δεν πρόκειται να ξεγελάσει κανέναν

«Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας, όμως η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται να ξεγελάσει κανένα», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με την παραίτηση Τόσκα.

«Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και παραιτηθείτε.Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης.

Η αντίδραση Θεοδωράκη στην παραίτηση Τόσκα

''Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε'', έγραψε νωρίτερα στο twitter ο επικεφαλής του κόμματος το Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης.

''Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι'' πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Πατούλης για την παραίτηση Τόσκα: Δεν πρόκειται να εκτονώσει την οργή των πολιτών

«Αφού πρώτα επιχείρησαν να ρίξουν την ευθύνη της τραγωδίας στην κλιματική αλλαγή, το «στρατηγό άνεμο» και στην αυθαίρετη δόμηση, τελικά αναγκάστηκαν να προσωποποιήσουν την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.

Όμως η αυτονόητη και καθυστερημένη παραίτηση του κ. Τόσκα , σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εκτονώσει την οργή των πολιτών για τα τεράστια λάθη που έγιναν στη διαχείριση της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, που κόστισε δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Τόσκας δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος και η χώρα εξακολουθεί να είναι ανέτοιμη να διαχειριστεί τόσο σοβαρά περιστατικά.

Η εκπόνηση ενός αναθεωρημένου σχεδίου πολιτικής προστασίας αποτελεί προτεραιότητα που ξεπερνά κόμματα και πρόσωπα, ώστε οι πολίτες της χώρας να αισθάνονται επιτέλους ασφαλείς», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης για την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα