Κουτσούμπας: Το εθνικό πένθος να μη γίνει άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες

Κουτσούμπας: Το εθνικό πένθος να μη γίνει άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Αν. Αττικής επισκέφθηκε ο της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Ραφήνα.

«Το εθνικό πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση και τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν δεν μπορεί να γίνουν το άλλοθι για να ξεχαστούν τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν ούτε το άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων -και της κυβέρνησης αυτής-, όταν κλείσουν τα φώτα της δημοσιότητας», δήλωσε αρχικά.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε επαγρύπνηση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και τόνισε ότι προέχει η καταγραφή των αγνοουμένων, η εξασφάλιση, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, σίτισης, στέγασης και περίθαλψης, η αποκατάσταση των υποδομών, η καταγραφή των ζημιών, καθώς και η ολική αποζημίωση των πληγέντων.

Ο γγ της ΚΕ τόνισε ότι η τραγωδία δεν πρέπει να ξεχαστεί, υπενθύμισε ότι από τον Μάιο το ΚΚΕ είχε καταθέσει προτάσεις για την πυροπροστασία, καθώς και πώς σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στις 23 Μαΐου δεν απαντήθηκε.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ εξήρε τις προσπάθειες όσων βοήθησαν και τόνισε τη συμβολή των εργαζομένων και των λαϊκών επιτροπών.

Νωρίτερα συνάντησε τον δήμαρχο Ραφήνας, ενώ αυτή τη στιγμή επισκέπτεται το Λιμεναρχείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα