Ο Επίτροπος Χαν δεν αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας

Ο Επίτροπος Χαν δεν αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας

Ο Επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας, επισήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κληθείς να διευκρινίσει σχετικές με το θέμα δηλώσεις του αρμόδιου για τη διερεύνηση επιτρόπου στο Λονδίνο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

Εκπρόσωπος Χαν στο Real.gr: «Ο Επίτροπος μιλούσε για την ΑΟΖ και δεν εννοούσε τίποτε άλλο»

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιου για τη διεύρυνση, ο Γιόχανες Χαν «στις δηλώσεις του για την συμφωνία Ελλάδας- Αλβανίας μιλούσε αποκλειστικά για την χάραξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και δεν εννοούσε τίποτε άλλο. Κακώς του αποδόθηκαν οι δηλώσεις περί αναδιάρθρωσης συνόρων».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή θα ακολουθήσει και γραπτή διάψευση από τον γραφείο του Επιτρόπου.

ΝΔ: «Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους Τσίπρα και Καμμένο»

Με αφορμή τις δηλώσεις του Επιτρόπου της ΕΕ αρμόδιου για την διεύρυνση, Γιόχανες Χαν, από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία. Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό.

Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».

με πληροφορίες από την Real

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα