Συνελήφθη στην Πεντέλη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Συνελήφθη στην Πεντέλη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Στην Πεντέλη συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, μετά τα όσα είχε πει στη Βουλή.

Κρυβόταν σε ένα σπίτι φιλικού του προσώπου. Θα οδηγηθεί σήμερα στις δικαστικές Αρχές.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε χωρίς να φέρει αντίσταση, όταν του το ζήτησαν.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο Μπαρμπαρούσης συνελήφθη και οδηγείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι πραγματοποιήθηκε η σύλληψη έγινε κατόπιν εκτέλεσης σχετικού εντάλματος.

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι με αποτέλεσμα μόλις έγιναν αντιληπτοί, ο Μπαρμπαρούσης να παραδοθεί αμέσως

Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και το βουλευτικό του αυτοκίνητο, μάρκας Volvo, με το οποίο είχε διαφύγει, ενώ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι χρησιμοποίησε χωματόδρομους και μονοπάτια από τα ορεινά της Ναυπακτίας, αποφεύγοντας το εθνικό δίκτυο και τα διόδια, και επέστρεψε χθες στην Αθήνα.

Στην Αντιτρομοκρατική έχει μεταφερθεί και η νεαρή γυναίκα, στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκε, σύμφωνα με το cnn. Όμως, δεν θα κατηγορηθεί καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία ότι υπέθαλπτε τον Κώστα Μπαρμπαρούση.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε καλέσει τον Στρατό σε πραξικόπημα, από το βήμα της Βουλής, στη συνέχεια διεγράφη από το κόμμα του και διέφυγε στην επαρχία του Αγρινίου, από όπου και κατάγεται.

Μετά από τρεις μέρες ερευνών, τελικά ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Πεντέλη.

Λετομέρειες αναμένονται σε λίγο από την Ελληνική Αστυνομία.

Τι είχε προηγηθεί 

Είχε προηγηθεί η ευθεία προτροπή, μέσα από το χώρο του Κοινοβουλίου, για την διάπραξη δύο εγκληματικών πράξεων, δηλαδή κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και πραξικόπημα, και άσκηση δολοφονικής βίας σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού.

Κατόπιν αυτών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Την Παρασκευή το βράδυ ο Μπαρμπαρούσης είχε διαφύγει από τις αρχές με κινηματογραφικό τρόπο με το βουλευτικό του αυτοκίνητο, καθώς παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή. Η αστυνομία είχε χάσει τα ίχνη του τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα