Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα με Τσίπρα - Οι Αλβανοί βάζουν τρία νέα ονόματα στο τραπέζι

Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα με Τσίπρα - Οι Αλβανοί βάζουν τρία νέα ονόματα στο τραπέζι

Θέμα ημερών είναι η τηλεφωνική συνομιλία του Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βρεθεί λύση για το ονοματολογικό, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.

Ο ηγέτης της γιετονικής χώρας, κατά τη διάρκεια ημερίδας, αναφερόμενος στις τρεις προτάσεις για το όνομα, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας και Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας, δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, πιστεύει πως η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος, και ότι θα είναι επιτυχημένη.

«Ας μην βιαζόμαστε να μπούμε σε λεπτομέρειες, μόλις γίνει το τηλεφώνημα, οι πολίτες θα ενημερωθούν σχετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι Αλβανοί βάζουν τρία νέα ονόματα στο τραπέζι

Βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αρτάν Γκρούμπι υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι θέμα ημερών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Γκρούμπι σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει σε όλα τα βασικά σημεία και το μοναδικό που χρήζει διευκρίνισης είναι ο τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας, κάτι, που όπως εκτίμησε, αναμένεται να διευθετηθεί τα επόμενα 24ωρα. 

Αμέσως μετά, όπως ανέφερε ο βουλευτής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας.

Ο βουλευτής του αλβανικού κόμματος ανέφερε ότι «στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόματα που πρότεινε ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αλλά και κάποιες άλλες δημιουργικές προτάσεις, όπως «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Κρουσόβου», «Δημοκρατία Σύγχρονης Μακεδονίας» και «Δημοκρατία Ευρωπαϊκής Μακεδονίας».

Μπαμπινιώτης: Καλό θα ήταν η ονομασία των Σκοπίων να είναι μια λέξη

Σκοπιανό: Τελεσίγραφο ΗΠΑ στα Σκόπια – Απαντήστε

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Νέα, Βόρεια και Άνω Μακεδονία στο τραπέζι

 

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: