Προβληματισμός για την επίσκεψη του Μουχαρέμ Ιντζέ στην Θράκη

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η πρωτοβουλία του υποψηφίου Προέδρου της Τουρκίας, Μουχαρέμ Ιντζέ, να επισκεφθεί την Κομοτηνή για να εκφωνήσει ομιλία σε μουσουλμάνους της περιοχής, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου στη γειτονική χώρα.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ αναμένεται περίπου στη μία το μεσημέρι στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομοθρήσκων του στο αποκαλούμενο «Κέντρο Τουρκικής Νεολαίας».

Αφού ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Θράκη, θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη Βουλγαρία, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στην πόλη Κίρτζαλι.

Η δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας της Θράκης «Χρόνος», Δήμητρα Συμεωνίδου, περιέγραψε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» το κλίμα που επικρατεί στην Κομοτηνή και τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ δεν προσδοκά σε ψηφοφόρους, αφού οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές, ωστόσο η συγκέντρωση ερμηνεύεται ως “απάντηση” στην προεκλογική επίσκεψη του Ερντογάν στο Σαράγεβο της Βοσνίας.

Για «εκδήλωση θράσους» έκανε λόγο, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα