Γιούνκερ: Δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα. Τι είπε με Τσίπρα- Παυλόπουλο

Γιούνκερ: Δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα. Τι είπε με Τσίπρα- Παυλόπουλο

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο και κατά τη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε, «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερή μου πατρίδα».

«Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα, ανέκαθεν έμεινα πιστός στον ελληνικό λαό», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η Ελλάδα δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη. Η Ελλάδα περισσότερο από άλλες χώρες σφυρηλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης. Επομένως ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ και αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μου. Κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα το έπραξα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Και συνέχισε λέγοντας: «η συμβολή σας αποδεικνύει το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη. Υπερασπιζόμενος την Ελλάδα υπερασπιστήκατε στην ουσία τη συνοχή της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ε.Ε. και Ευρωζώνης αλλά και η Ε.Ε. έχει ανάγκη από την Ελλάδα ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Τσίπρας σε πρόεδρο της Κομισιόν: Έχουμε τόσα πράγματα να πούμε

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο επικεφαλής της Κομισιόν προσήλθε στο Μαξίμου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Έλληνα πρωθυπουργό στα σκαλοπάτια του Μεγάρου, για να προχωρήσουν εν συνεχεία στο κτίριο για την έναρξη των συνομιλιών.

«Έχουμε τόσα πράγματα να πούμε και όλοι γνωρίζουν ότι η συνεργασία μας είναι πάντοτε εξαιρετική», είπε ο Αλ. Τσίπρας μπροστά στις κάμερες.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέπεμψαν σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεών τους.

 

Δείτε ζωντανά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα