Τσίπρας προς Σκόπια: Πάρτε δύσκολες αποφάσεις. Υπαρξιακής σημασίας η λύση για εσάς

Τσίπρας προς Σκόπια: Πάρτε δύσκολες αποφάσεις. Υπαρξιακής σημασίας η λύση για εσάς

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τα Σκόπια έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε την άλλη πλευρά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, διότι για εκείνους η επίλυση του προβλήματος είναι ζήτημα υπαρξιακής σημασίας "και εύχομαι να το κατανοήσουν και να έχουν τη δύναμη να λάβουν τις δύσκολες αποφάσεις που είναι όμως αναγκαίες".

Αναφερόμενος στα λεγόμενα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας νωρίτερα για το ζήτημα της διαφοράς της χώρας με την πΓΔΜ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη ειδικά, που θέλει να είναι πόλος και πυλώνας ανάπτυξης μόνο οφέλη μπορεί να έχει από την επίλυση της διαφοράς μας με τους Βόρειους γείτονές μας".

Συνεπώς, πρόσθεσε δεν κατανοεί "τη σπουδή του "Αποστόλη (Τζιτζικώστα) να τοποθετηθεί σήμερα παίρνοντας μια θέση που πηγαίνει πίσω και από την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι, όταν ήταν βουλευτής της πλειοψηφίας που διαμόρφωσε αυτή την εθνική γραμμή".

Ξεκαθάρισε ότι "αυτό δε σημαίνει ότι πάμε σε μια διαπραγμάτευση για να επιτύχουμε μια οποιαδήποτε λύση", για να τονίσει ότι "διαπραγματευόμαστε με αίσθημα εθνικής ευθύνης και με στόχο να πετύχουμε μια λύση που θα διασφαλίζει την ιστορία και τη κληρονομιά μας και ταυτόχρονα θα ακυρώνει κάθε αλυτρωτισμό από την άλλη πλευρά".

Διαβεβαίωσε ότι "έχουμε βάλει το πήχη ψηλά στη διαπραγμάτευση, ότι "θέλουμε μια λύση που θα αντέξει στο χρόνο και όχι μια λύση που θα διακινδυνεύει να καταρρεύσει πολύ σύντομα, γι' αυτό και βάλαμε ως προϋπόθεση μεταξύ άλλων και την αλλαγή του Συντάγματος της Γείτονος". "Θα κάνουμε όχι αυτό που ορίζει το κομματικό συμφέρον αλλά αυτό που ορίζει το εθνικό συμφέρον", είπε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα