Παρέμβαση Κοντονή για την αθώωση του Αμβρόσιου

Η πρόσφατη αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων μετά τα κηρύγματα μίσους κατά ομοφυλοφίλων εντός κι εκτός αιθούσης του δικαστηρίου έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις, ενώ φαίνεται πως δημιούργησε ερωτήματα και στην Πολιτεία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι θα ζητήσει να του διαβιβαστούν τα πρακτικά και το σκεπτικό της αθώωσης Αμβρόσιου.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» ο Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι η απόφαση αυτή για τον μητροπολίτη  Αμβρόσιο προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. «Για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση» πρόσθεσε με νόημα.

Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι εάν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες η Πολιτείται θα το δει και θα σταθμίσει τα δεδομένα. «Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζετε ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα» υπογράμμισε.

Ο Σταύρος Κοντονής τοποθετήθηκε και για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δηλώνοντας «Διαχρονική άποψη και πεποίθησή μου είναι ότι πολιτικό κόστος δεν δημιουργείται σε μια Κυβέρνηση, η οποία συγκρούεται με συμφέροντα υπέρ της εξυγίανσης και της διαφάνειας. Το αντίθετο. Μόνο πολιτικό όφελος δημιουργείται. Κι αυτό φάνηκε την περίοδο που ήμουν Υφυπουργός Αθλητισμού. Αν και πέρασα δύσκολες ώρες κάναμε τότε ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα, το οποίο θεωρώ ότι έφερε αποτελέσματα. Βεβαίως, η μάχη κατά της διαπλοκής και των οικονομικών συμφερόντων είτε είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου είτε είναι αλλού είναι μια μάχη διαρκής που δεν πρέπει να διακοπεί».

Τέλος, χαρακτήρισε μεγάλο πολιτικό ζήτημα το θέμα της παράνομης άντλησης δανείων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

«Με τον τρόπο που αντλούσαν δάνεια από τις τράπεζες, νόθευαν όχι μόνο τον πολιτικό ανταγωνισμό αλλά δημιουργούσαν και τεράστια χρέη τα οποία τώρα δεν είναι σε θέση να τα αποπληρώσουν. Μου κάνει εντύπωση ότι καταγγέλλουν την Κυβέρνηση σε κανάλια και ραδιόφωνα για ένα σωρό απίθανα πράγματα που εφευρίσκουν κατά κυριολεξία και αυτά που έχουν ομολογηθεί από τους ίδιους και έχουν αποκαλυφθεί τα παρακάμπτουν επιμελώς τόσο στη Βουλή όσο και στον δημόσιο διάλογο. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η κατάθεση-ομολογία του ταμία του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 2000 ότι ένα εκατ. μάρκα πήγαν στο ταμείο του κόμματος από τις μίζες της Siemens. Είναι πραγματικά φοβερή αυτή η ομολογία γιατί στην ουσία αποκαλύπτεται ότι η Κυβέρνηση Σημίτη, η οποία είχε ψηφίσει το νόμο για τη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων η ίδια τον παραβίαζε με αυτόν τον εκκωφαντικό τρόπο. Καταλαβαίνετε πώς γινόταν ο πολιτικός ανταγωνισμός εκείνα τα χρόνια. Παράνομα θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες και μίζες στα κομματικά ταμεία» είπε ο Σταύρος Κοντονής.

esfyn


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα