Γεννηματά: Εκλογή αρχηγού από τη βάση με ανοιχτές διαδικασίες

Εκλογή αρχηγού από τη βάση με ανοιχτές διαδικασίες, νέο μητρώο μελών τον Οκτώβριο, και διεξαγωγή του συνεδρίου μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου πρότεινε χθες  από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Φώφη Γεννηματά.

«Με βάση τους πολίτες που θα προσέλθουν στη διαδικασία εκλογής αρχηγού θα δημιουργηθεί το μητρώο μελών της παράταξης. Με βάση το μητρώο αυτό θα γίνει η εκλογή συνέδρων ενώ η καταληκτική ημερομηνία για το συνέδριο θα είναι ο Δεκέμβριος του 2017» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στον νέο φορέα να τοποθετηθούν ως προς τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων αμέσως μετά το συνέδριο.

Προς την κατεύθυνση αυτή πρότεινε την συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών με επικεφαλής τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νίκο Αλιβιζάτο.

Παράλληλα , έκλεισε την πόρτα στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η πόρτα μας είναι κλειστή γι' αυτούς που πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας».

Στην έναρξη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επίσης, παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Παρασκευάς Αυγερινός, η Βάσω Παπανδρέου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Γείτονας, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Χάρης Θεοχάρης, οι καθηγητές Τάσος Γιαννίτσης, Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργος Σωτηρέλλης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρώην νομάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, νυν και πρώην ευρωβουλευτές και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα