Η Κρήτη αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά και συγκεκριμένα στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Μέσα σε κλίμα πένθους και συγκίνησης, τα Χανιά, o τόπος που τόσο αγαπούσε, «δέχτηκαν» τη σορό του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Η σορός του εκλιπόντα έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε στις 08:20 το βράδυ στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα. Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Την σορό του Κ. Μητσοτάκη μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Αμέσως μετά, η πομπή με τη σορό και αφού άγημα απέδωσε τιμές, ακολούθησε το δρόμο για το Ακρωτήρι και κατέληξε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και συνεχίζει να συρρέει στον ιερό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνή Χαλέπας, στα Χανιά, όπου μεταφέρθηκε χθες το βράδυ η σορός του εκλιπόντα πρώην πρωθυπουργού και Επιτίμου Προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η σορός εκτέθηκε και πάλι σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ ακολούθησε αγρυπνία κατά τη διάρκεια της οποίας εκατοντάδες κόσμου, με ένα λουλούδι στο χέρι και δάκρυα στα μάτια, είπε το δικό του «αντίο» στον μεγάλο πολιτικό.

Πριν ξεκινήσει η διαδρομή προς το κοιμητήριο του Αργουλιδέ, όπου ο ίδιος είχε επιλέξει να ταφεί, έχοντας επιμεληθεί τον τάφο του, θα τελεστεί τρισάγιο.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στις 3 μετά το μεσημέρι θα ταφεί πλάι στην αγαπημένη του Μαρίκα, η οποία είχε φύγει από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια, τον Μάιο του 2012.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.Ιερώνυμου.

Το «ύστατο χαίρε» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη απηύθυναν τα παιδιά του, τα εγγόνια του, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και της Δικαιοσύνης.

Με εμφανή συγκίνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε μιλώντας για το μικρό, αγροτικό νεκροταφείο, στο οποίο επέλεξε να ταφεί. «Σου έφτανε να είσαι με τη Μαρίκα σου…», του είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα