Παπαδήμος: Βρήκαν DNA σε φάκελο - βόμβα. Περίμεναν χτυπημα

Ο θησαυρός στοιχείων που εντοπίστηκαν στα δέκα ανέγγιχτα πακέτα που είχαν βρεθεί τον περασμένο Μάρτιο στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι αναμένεται να δείξει τον αποστολέα του τρομοπακέτου του Λουκά Παπαδήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους τρομοφακέλους που έχει εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. και είχαν παραλήπτες ξένους ηγέτες, έχουν βρεθεί γενετικό υλικό και μέρος αποτυπώματος. Για το τρομοπακέτο που είχε αποσταλλεί στον Σόιμπλε είχε αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση "Πυρήνες της Φωτιάς".

Η Αντιτρομοκρατική πιστεύει ότι πίσω και από αυτό το χτύπημα είναι η ίδια οργάνωση και πως η εντολή είχε δοθεί από δυο ηγετικά πρόσωπα των "Πυρήνων" που είναι στην φυλακή. Ωστόσο, πιστεύουν πως έχουν στρατολογηθεί νέοι τρομοκράτες ενώ πρόσωπο κλειδί θεωρείται ένα νεαρό άτομο το οποίο λόγω σπουδών έχει πολλούς εξόδους από την φυλακή και έτσι καταφέρνει να "ανανεώνει" την οργάνωση με νέες προσθήκες.
Περίμεναν "χτύπημα"

Εδώ και μιάμιση εβδομάδα είχε προειδοποιήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μάλιστα με απόρρητο έγγραφό της, για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος προσώπου, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ενεπλάκη στην πολιτική ζωή της χώρας, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης!

Στα... κιτάπια των Πυρήνων της Φωτιάς και της Πόλας Ρούπα!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο απόρρητο έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φιγουράριζε και το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, στο οποίο μάλιστα γίνονταν ιδιαίτερη μνεία για τις αναφορές στο πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού, τόσο από την “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” στις κατά καιρούς προκηρύξεις της, όσο και στις σημειώσεις που είχαν βρεθεί στην κατοχή της Πόλας Ρούπα, κατά την σύλληψή της σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης.


Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφορίες, στο συγκεκριμένο απόρρητο έγγραφο αναφέρονταν η απειλή με τα τρομοδέματα, λόγω του προηγούμενου του περασμένου Μαρτίου με τα 10 δέματα βόμβες των “Πυρήνων της Φωτιάς” δυο εκ των οποίων έφθασαν, το ένα εξω από το γραφείο του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και το δεύτερο στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπου μάλιστα τραυματίστηκε ελαφρά μια υπάλληλος.

Για το λόγο αυτό στο συγκεκριμένο έγγραφο τονίζονταν πως τους ύποπτους φακέλους θα πρέπει να τους ανοίγουν με ιδιαίτερη προσοχή οι εκπαιδευμένοι φρουροί των προσώπων που αποτελούν στόχους της νεοτρομοκρατίας.
Η κατάθεση του αστυνομικού για τους τρεις ελέγχους

Σύμφωνα με μια πρώτη κατάθεση που έδωσε ο αστυνομικός φρουρός του κ. Παπαδήμου, ο επίμαχος φάκελος ελέγχθηκε τουλάχιστον τρεις φορές, μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του πρώην Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες:

---> Ο φρουρός του κ. Παπαδήμου πραγματοποίησε τον πρώτο έλεγχο με ακτίνες X Ray χειρός στο κτήριο της Ακαδημίας Αθηνών

---> Στη συνέχεια μετέφερε το σύνολο της αλληλογραφίας στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Πανεπιστημίου και την πέρασε από το σταθερό μηχάνημα X Ray

---> Τέλος, επιλεγμένους φακέλους, ανάμεσά τους και το δέμα βόμβα, τα μετέφερε στην Βουλή, όπου και πραγματοποιήθηκε ο τελικός έλεγχος στο ειδικό μηχάνημα του Κοινοβουλίου.
"Μύλος"!

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ενώ ο αστυνομικός φέρεται να κατέθεσε πως το δέμα πέρασε από έλεγχο και στη Βουλή, ο φρούραρχος του Κοινοβουλίου δεν επιβεβαιώνει την παραπάνω κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια πάγια διαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, η Αντιτρομοκρατική ζήτησε και έχει στην διάθεση της τα βίντεο από τις κάμερες της Βουλής, καθώς και τα στοιχεία από το μηχάνημα των ακτίνων, το οποίο καταγράφει ό,τι περνάει από εκεί. Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ

Ήξερε τα "βήματα"...

Πάντως και όπως λένε ειδικοί πυροτεχνουργοί, το γεγονός πως ο μηχανισμός αποτελούνταν από πυροτεχνική εκρηκτική ύλη προερχόμενη από βαρελότα και πυροτεχνήματα, πυροδοτικό μηχανισμό από αντίσταση λυχνίας παλαιού τύπου και μπαταρία για την τροφοδοσία, και όλα αυτά τοποθετημένα σε “σκαμμένο” βιβλίο, αμέσως τον κάνει “αόρατο”, στα “μάτια” των μηχανημάτων, που είναι κατασκευασμένα να εντοπίζουν βιομηχανικές εκρηκτικές ύλες και μεταλλικά μέρη πυροκροτητών. Με λίγα λόγια ο κατασκευαστής του μηχανισμού ήταν ιδιαιτέρως “διαβασμένος”, όσον αφορά στις δυνατότητες των μηχανημάτων X Ray.

Στο μεταξύ ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο τον κ. Παπαδήμο, αποκάλυψε με δηλώσεις του πως ο ίδιος ο τραυματίας του είπε πως ο ύποπτος φάκελος είχε ταχυδρομηθεί στο σπίτι του στα Βόρεια Προάστια και από εκεί τον παρέλαβε ο φρουρός του, προκειμένου να τον ελέγξει.

Πηγή: Ειδήσεις, Έθνος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα