Επιστρέφει στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος. Δεν συγκέντρωσε τις 200.000 ευρώ

Επιστρέφει στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος. Δεν συγκέντρωσε τις 200.000 ευρώ

Εξιτήριο πήρε από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες εβδομάδες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Υποβασταζόμενος και φανερά καταβεβλημένος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος βγήκε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (21.04.2017) από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλευόταν εδώ και πολλές ημέρες μετά την εγχείρηση καρδιάς που έκανε.

Παρά το ότι όμως, έχει γίνει δεκτή η πέμπτη κατά σειρά, αίτηση αποφυλάκισης που έχει κάνει, ο πρώην Υπουργός δεν θα μεταβεί στο σπίτι του, αλλά στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της εγγύησης που ορίστηκε από το δικαστήριο, ύψους 200.000 ευρώ.

Οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου επιχείρησαν να μεταφερθεί μια παλιά εγγύηση 150.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί για πόθεν έσχες, με υποθήκη ακίνητο της κόρης του στη Θεσσαλονίκη, όμως λόγω εμπλοκής αυτό δεν έγινε εφικτό.

Σκοπός ήταν να καταβληθεί το ποσό της εγγύησης και να συμπληρωθούν οι 50.000 ευρώ.

Με την απόφασή του το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση παράνομων αμοιβών για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1, έκανε πριν λίγες ημέρες δεκτή την πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, δεχόμενο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος.

Εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας, το δικαστήριο επέβαλε και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κλπ.

Η υπεράσπιση του κ. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση bypass πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ζητήσει τη μείωση του ποσού της χρηματικής εγγύησης.

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: