Δημοσκόπηση: Σαρώνει η ΝΔ, η απαισιοδοξία και η δυσαρέσκεια των πολιτών

Σταθερό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε μία ακόμη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ το διάστημα 6 με 8 Απριλίου σε 1.084 άτομα πανελλαδικά. Και σε αυτή, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αφού προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%.  Συγκεκριμένα συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 15,5% του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικότερα:

Νέα Δημοκρατία 33%

ΣΥΡΙΖΑ 15,5%

Χρυσή Αυγή 7,5%

ΚΚΕ 7%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%

Ποτάμι 2%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%

Ένωση Κεντρώων 2%

Επίσης εκτός Βουλής παραμένουν η Λαϊκή Ενότητα που συγκεντρώνει ποσοστό 1% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2%.

Παράλληλα, μεγάλο παραμένει το ποσοστό των πολιτών που δεν θα ψηφίσουν, αφού το 15,5% δηλώνει πως θα απέχει. Το 15% των ερωτηθέντων επέλεξε να μην απαντήσει, το 7% δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο και το 6,5% άλλο κόμμα.

Ταυτόχρονα, η δημοσκόπηση αναδεικνύει την πεποίθηση ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης οφείλεται στο φόβο του πρωθυπουργού για το πολιτικό κόστος και προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία (ποσοστό 73%). Το ίδιο πιστεύουν και ο ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι 9 στους 10 ψηφοφόροι της ΝΔ.

Οι έξι στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή της στην εξουσία, ενώ μολις το 3,5% πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει πολλές από τις εξαγγελίες- ενώ ένας στους 3 πιστεύει ότι «προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε».

Σε ερώτηση για το «τι κυβέρνηση» θα θέλετε αν γίνονταν τώρα εκλογές, η υπεροχή της ΝΔ είναι και εδώ εμφανής, αφού το 36% των πολιτών θα επιθυμούσε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή κυβέρνηση με «κορμό» τη Νέα Δημοκρατία. Το 20% θέλει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 13% επιθυμεί οικουμενική.

Μόλις το 3,5% από το σύνολο των ψηφοφόρων είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση, ενώ ένας στους δύο (51%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, αλλά εκτιμούν ότι υπάρχουν εναλλακτικές. Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 8,5% δηλώνει ευχαριστημένο από τις κυβερνητικές επιδόσεις.

Στο ερώτημα τί κυβέρνηση θέλετε, το 30% θα έβλεπε πιο αισιόδοξα τα πράγματα αν γίνονταν τώρα εκλογές, ενώ το 38% θα ήθελε οικουμενική από την παρούσα βουλή.

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα