Μητσοτάκης για Τσίπρα: Ανεύθυνος, αδίστακτος, δημαγωγός. Μας οδηγούν σε 4ο μνημόνιο

Με επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση άρχισε την ομιλία του στη σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι οδηγεί την χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα.

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας συκοφαντεί με αθλιότητες, που μόνο αυτός τολμά να εκστομεί, ο κύριος Τσίπρας. Ο άνθρωπος που ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, θυμίζω, ότι καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ γιατί θα τον καταργούσε, που έλεγε στους οφειλέτες του Δημοσίου να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα με τις 100 δόσεις γιατί θα έφερνε Σισάχθεια, που αβάνταρε όλα τα κινήματα του “Δεν πληρώνω” και έστελνε επιστολές στους δανειστές ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία μαζί τους υπονομεύοντας τις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης».

«Ο πιο ανεύθυνος, αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα από πάνω. Η Νέα Δημοκρατία μαθήματα πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος δεν δέχεται από κανέναν, πόσο μάλλον από τον κύριο Τσίπρα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, και ξεκαθάρισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση.

Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης. Πριν από λίγους μήνες κανείς δεν τα ζητούσε και σε λίγους μήνες θα ζητούν περισσότερα. Ούτε μέτρα, λοιπόν, ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κυρίου Τσίπρα».

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα ότι «Στεκόμαστε εμφατικά απέναντι σε όποιον διακινεί σενάρια επιστροφής στη δραχμή, εντός και εκτός Ελλάδος. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα, στην πρώτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Όπου και αν βρεθούμε λέμε αυτά τα δύο πράγματα. Να τελειώνει κάθε κουβέντα για το Grexit και να δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα. Αυτά είπα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Γερμανία. Αυτά λέω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Αυτά λέμε ως παράταξη, εντός και εκτός της χώρας».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα. «Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε:

«Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και αβεβαιότητα έχουν επιστρέψει για τα καλά, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μείωσε την αξιοπιστία της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Κάθε μέρα που περνά η προσπάθεια για δανεισμό από τις αγορές προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση».

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε μέτρα, ούτε και αντίμετρα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα