Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Με double score προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 33% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 16,5%. Στην προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, τον Ιανουάριο, η Ν.Δ. συγκέντρωνε 30,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Ν.Δ.: 33%

ΣΥΡΙΖΑ: 16,5%

Χρυσή Αυγή: 7,5%

ΚΚΕ: 7%

Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%

Ένωση Κεντρώων: 2%

ΑΝΕΛ: 1,5%

Ποτάμι: 1,5%

Πλεύση Ελευθερίας: 1,5%

ΛΑΕ: 1%

Άλλο κόμμα: 5,5%

Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 16,5%

Αποχή: 14,5%

Άκυρο/Λευκό: 5,5%

Παράλληλα, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά την πρώτη διετία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία. Μάλιστα, ακόμα και ανάμεσα στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μόλις το 26,5% αποτιμά θετικά την κυβέρνηση, ενώ αντίθετα το 62% έχει αρνητική γνώμη.

Όσον αφορά στο τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση αν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές αποτύχει, το 33,5% των πολιτών τάσσεται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ το 34% τάσσεται υπέρ της παραίτησης της νυν κυβέρνησης και του σχηματισμού οικουμενικής. Το δημοψήφισμα προκρίνει ποσοστό κάτω του 12%.

Εξάλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (78,5%) εκτιμά πως η κυβέρνηση θα κλείσει τελικά την αξιολόγηση με τίμημα νέα μέτρα. Μόλις το 6,5% πιστεύει πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα