Απρόκλητη επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Καμμένο

Άτομο που στερείται κατανόησης, ευσυνειδησίας και αγνοεί τους βασικούς κανόνες ευγενείας σε διεθνές επίπεδο, χαρακτηρίζει τον Πάνο Καμένο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών προσθέτοντας ότι είναι ατυχές που φέρει τον τίτλο του Έλληνα Υπουργού Άμυνας. Καταδικάζει τις τελευταίες δηλώσεις του σε ελληνικό κανάλι χαρακτηρίζοντάς τις αβάσιμες, ανάρμοστες και ανήθικες για την Τουρκία και τον Τούρκο Πρόεδρο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Στην γραπτή ανακοίνωσή του χθες το βράδυ, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “με θλίψη αντικρίζονται η γλώσσα, το ύφος και οι εκφράσεις που δεν έχουν σχέσεις με την πραγματικότητα, τις οποίες χρησιμοποίησε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Καμένος σε συνέντευξή του σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι την 1η Φεβρουαρίου του 2017”.

“Καταδικάζουμε τις αβάσιμες, ανάρμοστες και ανήθικες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τη χώρα μας και τον Πρόεδρό μας και του τις επιστρέφουμε. Είναι ατυχές ένα άτομο που στερείται κατανόησης και ευσυνειδησίας, που αγνοεί τους πιο βασικούς κανόνες ευγενείας σε διεθνές επίπεδο, που αγνοεί τα διμερή θεμελιώδη κείμενα σχετικά με την άτακτη μετανάστευση να έχει τον τίτλο του Έλληνα Υπουργού Άμυνας σε μια περίοδο δύσκολη που περνά όλη η διεθνής κοινότητα και η περιοχή μας. Καλούμε για άλλη μια φορά τις ελληνικές αρχές να συμπεριφέρονται με κρατική υπευθυνότητα και να αποφεύγουν δηλώσεις οι οποίες βλάπτουν τη συνεργασία που προσπαθούμε να αναπτύξουμε μεταξύ των δύο χωρών μας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα