Μέρκελ σε Τσίπρα: Χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα φέρεται να είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Σύμφωνα με πηγές, η κα. Μέρκελ κατ’ αρχήν ξεκαθάρισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει συνέχιση του ελληνικού προγράμματος».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ρώτησε τη Γερμανίδα ομόλογό του «τι θα κάνετε όταν φύγει το ΔΝΤ;» και της ζήτησε να «… “σπρώξει” το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ποσοτική χαλάρωση».

Η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να ξεκαθάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η ίδια δεν είναι υπουργός Οικονομικών. «Να πάτε στους Θεσμούς, διότι εγώ δεν θα υποκαταστήσω τους υπουργούς Οικονομικών» δήλωσε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η καγκελάριος φέρεται να είναι ενοχλημένη από τις εξαγγελίες για κοινωνικές παροχές, στις οποίες προχώρησε ο κ. Τσίπρας, χωρίς πρώτα να ενημερώσει τους θεσμούς, καθώς αυτή η κίνηση «διαταράσσει το αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης».

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε για τις παροχές που εξήγγειλε και απάντησε στις παρατηρήσεις της Μέρκελ λέγοντας: «δίνουμε επειδή έχουμε υπερ-έσοδα».

Σύμφωνα με τις πηγές, η κα. Μέρκελ φέρεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το ότι στοχοποιείται ο Β. Σόιμπλε και παραπονέθηκε για τη στάση ορισμένων υπουργών.

Η ανάρτηση στο Instagram

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον απόηχο των διαπραγματεύσεων και συζητήσεων περί ελληνικού χρέους, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό μία πιο... ανθρώπινη φωτογραφία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Οι συζητήσεις μας δεν ήταν πάντα απλές, αλλά ήταν πάντα ειλικρινείς» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το γεύμα εργασίας στο Βερολίνο ενώ στην επίμαχη φωτογραφία των δύο ηγετών ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Άνγκελα Μέρκελ φαίνονται να έχουν «αποδράσει» από την πολύβουη αίθουσα του γεύματος εργασίας και να συνομιλούν σε ιδιαίτερα φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα, ατενίζοντας τη θέα της γερμανικής πρωτεύουσας.


Θέμα ΔΝΤ έθεσε ο Αλ. Τσίπρας στην Αν. Μέρκελ

Η Μέρκελ παρέπεμψε τον Τσίπρα στους Θεσμούς για τις αποφάσεις. Βίντεο

Δηλώσεις Μέρκελ - Τσίπρα: Δεν λαμβάνονται στο Βερολίνο οι αποφάσεις

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα