Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η δημόσια καταγγελία εκ μέρους του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Στο θέμα παρενέβη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία με παραγγελία της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή πλήρους διερεύνησης των καταγγελλομένων. Η έρευνα, η οποία ανατέθηκε ήδη σε Εισαγγελέα, θα έχει την μορφή του κατεπείγοντος.

Το Γραφείο Τύπου του Κόμματος, σε ανακοίνωση του υποστηρίζει, ότι, «τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο  τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”».

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση «να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων». Ήδη, ενημέρωσε «τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

Τζανακόπουλος : θα υπάρξει άμεση διαλεύκανση

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

«Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: θα διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες

"Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή

"Η καταγγελία του Κ.Κ.Ε. είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη", επισημαίνει η ΝΔ

"Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.  Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση", καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

ΠΑΣΟΚ: ζητούμενο η πλήρης διαλεύκανση

«Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο» δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Το Ποτάμι: παρακρατικές πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές

Το Ποτάμι "καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει" τονίζοντας πως  "παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016."

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος και η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις.

ΟΤΕ: Συνεχίζεται ο τεχνικός έλεγχος

“Δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται”, σημειώνει ο ΟΤΕ.

Προσθέτει πως “η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές  για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας”.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: