Δημοσκόπηση: 12,5% μπροστά η ΝΔ. 62,3% ζητά εκλογές ένα χρόνο μετά!

Δυναμική ευρείας νίκης και υπεροχή σε όλα τα σημεία εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Στη δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η ψαλίδα ανοίγει στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα. Εντυπωσιακό εύρημα είναι πως ποσοστό 62,3% ζητά εκλογές, στοιχείο που, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, πρώτη φορά καταγράφεται σε διάστημα ενός έτους από την προηγούμενη κάλπη.

Οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, «βαθμολογούν» αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης και οκτώ στους δέκα εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί. Στο κλίμα αυτό ο πρωθυπουργός έχασε και το τελευταίο του «χαρτί» με το πρόσχημα της πάταξης της διαπλοκής μέσα από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού το 61% πιστεύει ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία πρόθεσή της ήταν να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς όφελός της. Μάλιστα, η απόφαση αυτή του Μεγάρου Μαξίμου γυρνάει μπούμερανγκ, καθώς σχεδόν 7 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι ο διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μπορεί να εξασφαλίσουν την είσοδο και πάλι στη Βουλή, όπως και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει επίσης 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5%. Σε διπλάσια ποσοστά παραμένουν οι αναποφάσιστοι. Συντριπτική είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι μόλις 14% που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

e-typos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα