Ναυάγιο της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού

Σε οριστικό ναυάγιο οδηγείται ο διάλογος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι, με τη Χαριλάου Τρικούπη να επιρρίπτει τις ευθύνες προσωπικά στον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Σεβαστουπόλεως να απαντά με αντίστοιχους υψηλούς τόνους.

Το κλείσιμο του κύκλου του διαλόγου προανήγγειλε χθες από τον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου η ίδια η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Η κεντροαριστερά για να επιτύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο. Πίστη στο εγχείρημα και μπέσα» είπε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας πως «εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ο καθένας τη θέση του. Προχωράμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν».

«Προφανώς η κυρία Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. Κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι» ήταν η απάντηση του Γραμματέα οργανωτικού του Ποταμιού Παντελή Αβραμίδη, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης προτίμησε να μην απαντήσει ο ίδιος.

Οι συμμαχίες στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Οι κυβερνητικές συμμαχίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαφωνίας των δυο ηγεσιών, έστω και αν ουσιαστικά αυτές δεν αποτελούσαν παρά την κορυφή του παγόβουνου. Η Χαρ. Τρικούπη προτείνει κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή οπωσδήποτε των δυο μεγάλων κομμάτων, ενώ η Σεβαστουπόλεως μέτωπο με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το Ποτάμι ότι ουσιαστικά θέλει να οδηγήσει την κεντροαριστερά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Ποτάμι κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι ουσιαστικά φλερτάρει με έναν «καλό» ΣΥΡΙΖΑ.

Παρασκηνιακές προσπάθειες

Έως αργά το βράδυ ήταν σε εξέλιξη παρασκηνιακές προσπάθειες από στελέχη όπως ο Παντελής Καψής και άλλα, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος. Οι πληροφορίες ήθελαν στην κατεύθυνση αυτή να κινείται και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, πάντως, σήμερα η συνεδρίαση των ηγετικών οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και οι ομιλίες της Φώφης Γεννηματά και του Θαν. Θεοχαρόπουλου.

Ο Στ. Θεοδωράκης, επίσης, συγκαλεί τον πολιτικό σχεδιασμό και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που πραγματοποίησε χθες παρέμβαση στις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα