Κουτσούμπας: Αναζητάτε συνενόχους στο συνεχές έγκλημα κατά του λαού

Για «προσχεδιασμένο έγκλημα» που μελετήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γ.γ. του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία τόσο για το περιεχόμενο και τις διατάξεις του νομοσχεδίου, αλλά και για τον χρόνο κατάθεσης και ψήφισής του. «Αναζητάτε συνενόχους στο συνεχές έγκλημα κατά του λαού» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και καταλόγισε φοβία στην κυβέρνηση και αλχημείες και τυχοδιωκτισμό για να πιεστεί ο λαός να συναινέσει στη φορολογική λαίλαπα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προειδοποίησε ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι μόνο η αρχή στην αντίδραση του λαού. Μην έχετε την αυταπάτη ότι θα ξανακοροϊδέψετε το λαό.

Επέκρινε τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη λειτουργία της αγοράς, υποστηρίζοντας ότι με τις διατάξεις που θα ψηφιστούν θα απορρυθμιστεί η αγορά εργασίας, αλλά και η επιχειρηματικότητα με το κλείσιμο μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ επέκρινε και την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Παιδείας για την κατάργηση του ενιαίου Δημοτικού. Συνέκρινε τα μέτρα της προηγούμενης συγκυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τα μέτρα που περνά η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας ότι αποτελούν συνέχεια των πολιτικών της περασμένης κοινοβουλευτικής περιόδου, ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα