Κουτσούμπας: Η θεωρία για ακραίους στα μπλόκα είναι προπαγάνδα

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Mega, στην ερώτηση για την εισχώρηση ακραίων στα αγροτικά μπλόκα, είπε ότι η θεωρία περί ακραίων είναι η μόνιμη επωδός της προπαγάνδας όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που θέλουν να συκοφαντήσουν και να δυσφημίσουν είτε το αγροτικό είτε το εργατικό κίνημα, κάθε κοινωνική κατηγορία που βρίσκεται στους δρόμους και διεκδικεί το δίκιο της.

Είπε ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως και το οργανωμένο εργατικό μπορούν μέσω των συλλογικών τους διαδικασιών να αποφασίζουν τις μορφές, τον τόπο και τον χρόνο απεργίας, διαδήλωσης και συλλαλητηρίου, ενώ το κύριο ζήτημα είναι να μην αντιμετωπίζονται με κρατική καταστολή.

Αποσαφήνισε ότι το ΚΚΕ δεν αποφασίζει και δεν σχεδιάζει τις κινητοποιήσεις, αλλά συμμετέχοντας με τα μέλη του και τα στελέχη του στις συλλογικές διαδικασίες του κινήματος, συμβάλλει ώστε και ο αγώνας των εργαζομένων να έχει δυναμισμό και διεκδικητικό χαρακτήρα με σωστό προσανατολισμό και ταυτόχρονα να μην πέσει θύμα είτε προβοκάτσιας, είτε τυχοδιωκτικών στοιχείων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ