Όλα όσα συζήτησαν Μητσοτάκης και Κουτσούμπας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υποδεχόμενος, τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του που τον γνωρίζει και με την επίσημη νέα ιδιότητά του ως αρχηγού της ΝΔ.

Τόνισε ο ίδιος πως παρά τις μεγάλες τους ιδεολογικές διάφορες, υπάρχει σεβασμός στην ιστορική διαδρομή και τον θεσμικό ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

«Όπως είναι γνωστό, έχουμε πολύ μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με το ΚΚΕ, υπάρχει όμως απόλυτος σεβασμός στην ιστορική του διαδρομή και στον θεσμικό του ρόλο. Παρά τις διαφορές, πίστευα και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συζήτησης με τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, όποιες κι αν είναι οι ιδεολογικές καταβολές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και είπε πως ζούμε εποχή μεγάλων εντάσεων.

«Ζούμε εποχή πολύ δύσκολη, ζούμε εποχή μεγάλων κοινωνικών εντάσεων. Η κοινωνία βράζει και θα πρέπει όλοι με τον τρόπο μας, ο καθένας από την δική του αφετηρία να μην ενθαρρύνει ούτε κοινωνικούς αυτοματισμούς και να διευκολύνει έτσι ώστε να εκτονώνεται αυτή η πολύ μεγάλη πίεση που νομίζω ότι όλοι μας διαπιστώνουμε», συμπλήρωσε ο ίδιος και κατέληξε:

«Πιστεύω ότι ο καθένας με τον δικό του τρόπο και από την δική του οπτική γωνία μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα