Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή του Μητσοτάκη - Χάνει ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση. Η δημοσκόπηση της Alco διενεργήθηκε για το Πρώτο Θέμα, μετά από αυτή της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά. Στη νέα δημοσκόπηση της Alco η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό  21,3% στην πρόθεση ψήφου, παίρνοντας κεφάλι 3,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 18%.

Μετά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο έρχεται το ΚΚΕ και τέταρτη η ΧΑ. Οριακά εντός βουλής εμφανίζεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, κι εκτός οι Ένωση Κέντρου, οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι.

Πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ηγεσία της ΝΔ.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Νωρίτερα, τα Παραπολιτικά είχαν δημοσιεύσει δημοσκόπηση της Metron Analysis στην οποία η ΝΔ δείχνει επίσης να προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με προβάδισμα 3,7 μονάδων. Σε αυτή τη δημοσκόπηση η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,9%, η Χρυσή Αυγή 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,1% και το ΚΚΕ 4,6%. Εκτός Βουλής εμφανίζεται το ποτάμι με ποσοστό 2,2%, οι ΑΝΕΛ με 2,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7% και η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ