Την αγωνία του ελληνικού λαού, μετέφερε ο κ. Κουτσούμπας στον κ. Παυλόπουλο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Π. Παυλόπουλο, δήλωσε, «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενημερώσουμε για τις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο σε ζητήματα που αφορούν εσωτερικές εξελίξεις, όσο και γενικότερες διεθνείς εξελίξεις»,.

Επίσης πρόσθεσε: «εκφράσαμε την ανησυχία μας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Αιγαίο και τους κινδύνους μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στις συγκρούσεις στην Συρία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα επισημάναμε την ανησυχία που δημιουργεί η τουρκική επεκτατική πολιτική στο Αιγαίο με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, με αφορμή την ΝΟΤΑΜ της προηγούμενης εβδομάδας για ουσιαστικά περιορισμό της κυριαρχίας σε όλο το Αιγαίο από τον Βορρά μέχρι το Νότο για ένα χρόνο, πράγμα που εξάλλου το έχει κάνει και στο παρελθόν, αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες της όξυνσης των προβλημάτων και των ανταγωνισμών στην περιοχή δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους».

Την ανησυχία του όμως εξέφρασε ο κ. Κουτσούμπας και για το Κυπριακό: «Το Κυπριακό, φυσικά, είναι στην επικαιρότητα με τις διαπραγματεύσεις και τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική όχι μόνο της Τουρκίας αλλά γενικότερα και άλλων μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή με την προσπάθεια δημιουργίας, ενός, ουσιαστικά, νέου Σχεδίου Ανάν σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση, εκφράζουμε και γι' αυτό την ανησυχία μας».

Ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο, ενόψει του Ασφαλιστικού, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αγωνία του ελληνικού λαού, αναφέροντας «δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός. Είναι από τα ζητήματα που μας απασχολούν και, βεβαίως, θεωρούμε ότι μόνον ο λαός μας μπορεί να δώσει τη λύση μέσα απ'τους αγώνες του. Τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Τα προβλήματα λύνονται με τη λαϊκή συμμετοχή και φυσικά, να ακουστεί αυτή η φωνή του λαού».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ