Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον Κουτσούμπα

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν το πρωί στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και η Ένωση Ποντίων Περάματος.

Ο κ. Κουτσούμπας υποδέχθηκε τους Βρακοφόρους Κρήτης στις 8:30, στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχήθηκε:

«Να περάσουμε καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο γιατί, όπως είπατε, οι καταστάσεις είναι δύσκολες για τον λαό μας και για τον κρητικό λαό, αλλά και για το σύνολο της πατρίδας μας, για όλες τις περιοχές». Ο γγ του ΚΚΕ έκλεισε με μία μαντινάδα: «Στα χρόνια μας τα 100 μένουμε πάντα νέοι, είναι το δίκιο του λαού, που πάντα μάς εμπνέει».

Ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, Στέλιος Κιαγιαδάκης, απάντησε: «Το Κάπα Κάπα έκλεισε ολόκληρον αιώνα, μια μέρα δεν επέρασε χωρίς δουλειά και αγώνα».

Λίγο αργότερα, στις 9:30, ο κ. Κουτσούμπας άκουσε τα κάλαντα από την Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος». «Ντο θ' εφτάμε τα παράδας και το πολλά το βίον, το ΚΚΕ ας όλεν το καλλίον» δήλωσε στα ποντιακά μετά τα κάλαντα ο γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε: «Δύσκολες μέρες, βάσανα περνά ο λαός, καινούργιοι αντιλαϊκοί νόμοι έρχονται το 2016, άρα ο χορός είναι ο Πυρρίχιος, ο αγωνιστικός πολεμικός χορός απέναντι σε αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ