Κουτσούμπας: Το κεφάλαιο επιθυμεί μία μακρά κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το κεφάλαιο χρειάζεται μία μακρά κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει τη βρόμικη δουλειά, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εφημερίδα Real News.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΚΚΕ, η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα είναι η έγκριση των βάρβαρων μέτρων που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

«Πέρα από τις προθέσεις βέβαια, υπάρχει και η δυναμική των ίδιων των εξελίξεων που επιδρούν, όπως οι αντιθέσεις στην ευρωζώνη, η πορεία της κρίσης αλλά και η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και οικονομιών όπως συμβαίνει σήμερα στην ευρύτερη περιοχή μας» εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ απέφυγε να αποκλείσει αλλαγές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τονίζοντας ότι όλες οι εναλλακτικές είναι στο τραπέζι.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το σύστημα όπως χρειάζεται ένα δυνατό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, βλέπε ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιους πρόθυμους συμμάχους, χρειάζεται και ένα δυνατό εκλογικά φιλελεύθερο αστικό κόμμα για να μπορεί να συνεχίζει την κυβερνητική εναλλαγή, όπως γινόταν παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα