Ποια κόμματα θα στηρίξουν τον Προκόπη Παυλόπουλο

Η ΝΔ θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Καραγκούνης αναφέρει:

«Στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το Δεκέμβριο, προτείναμε την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ Σταύρου Δήμα, ενός γνώστη των ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθούς πολιτικού και πρώην υπουργού Εξωτερικών. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, κατ' εξοχήν ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό. Είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του».

Τον Π. Παυλόπουλο στηρίζουν και οι ΑΝΕΛ.

Τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο, προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Ποτάμι, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης.

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφάσισε «να μην ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» για την Προεδρία της Δημοκρατίας «για λόγους βαθύτατα πολιτικούς». Αντίθετα, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τον συντονισμό των κινήσεών της με την ΚΟ του Ποταμιού στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Κατόπιν τούτου, κοινή πρόταση των δύο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο πρωθυπουργός «ανακοινώνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, επί χρόνια στέλεχος και υπουργό της ΝΔ. Είναι γνωστή η στάση αρχών του ΚΚΕ για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου και αυτήν θα τηρήσει, ψηφίζοντας «παρών» στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα