Αυτοί είναι οι 15 εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη νέα Βουλή

Παρουσία με 15 βουλευτές θα έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα στη νέα Βουλή. Η πρώην Γενική Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα εξελέγη αυτή την φορά από το ψηφοδέλτιο επικρατείας ενώ η Λίανη Κανέλλη κατέλαβε την μοναδική έδρα που κέρδισε το κόμμα στην Α Αθηνών.

Στην Β Αθηνών όπου το Κ.Κ. εκλέγει τρεις βουλευτές στο κοινοβούλιο θα αντιπροσωπευθεί από τον πρόεδρο Δημήτρη Κουτσούμπα, το ιστορικό στέλεχος Θανάσης Παφίλης καθώς και ο Χρήστος Κατσιώτης. Στην Β' εκλέγεται η Διαμάντω Μανωλάκου ενώ από το υπόλοιπο Αττικής ο Γιάννης Γκιόκας.

Τον νομό Αιτωλοακαρνανίας θα αντιπροσωπεύσει για το ΚΚΕ ο Νίκος Μωραΐτης και την Αχαΐα ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Από τον νομό Ευβοίας με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους υποψηφίους εκλέγετε ο Γιώργος Μαρίνος όπως και ο Μανώλης Συντυχάκης από το Ηράκλειο.

Στην Θεσσαλονίκη στην πρώτη εκλογική περιφέρεια εκλέγεται ο Θανάσης Βαρδάλης και στην δεύτερη η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου.

Τέλος στην εκλογική περιφέρεια Λάρισας, μία από τις ελάχιστες που το ΚΚΕ έρχεται τρίτη δύναμη, εκλέγεται ο Γιώργος Λαμπρούλης και στην Λέσβο (δεύτερη καλύτερη περιφέρεια μετά τη Σάμο) ο Σταύρος Τάσσος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα