Δημήτρης Κυριακόπουλος: Το παιδί-θαύμα στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη

Πριν τέσσερα χρόνια ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσα από το ρεπορτάζ των Πρωταγωνιστών γνώρισε τον εικοσιτετράχρονο τότε Δημήτρη Κυριακόπουλο, ο οποίος μόλις είχε επανιδρύσει τον «Α.Ο. Πρωτέας».

Ο έμπειρος δημοσιογράφος και σημερινός πολιτικός αρχηγός, αμέσως συνειδητοποίησε ότι ανακάλυψε ένα μεγάλο ταλέντο. Ο μαχητικός νεαρός από το Νέο Κόσμο που έκανε εντυπωσιακά πράγματα  με τον Πρωτέα (βραβεύθηκε το 2012 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το έργο του εκεί), ταυτόχρονα δούλευε ως στέλεχος στον Ολυμπιακό, έκανε το δεύτερο μεταπτυχιακό του και μιλούσε σε διάφορα συνέδρια για το θαύμα του Πρωτέα μαγεύοντας το κοινό.

Στο βιβλίο του «Ξαναφτιάχνοντας μια Γειτονιά – Το παράδειγμα του Πρωτέα» περιγράφεται πως μια παρέα που διαθέτει έναν προικισμένο ηγέτη μπορεί να κάνει θαύματα. Πολιτικά ανένταχτος, αρθρογραφούσε συχνά και μέσα από το protagon.gr εξέφραζε πολιτικές θέσεις που σήμερα βρίσκονται στη καρδία του Ποταμιού. Κείμενά του άλλωστε προφήτευαν την ίδρυση του νέου κόμματος.

 

 

Το παιδί-θαύμα του Σταύρου Θεοδωράκη, παρότι ο νεότερος της παρέας και με μεγάλη απήχηση στη νεολαία και το ωραίο φύλο, δεν είναι στη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών, διαψεύδοντας τις μεγαλύτερες πολιτικές εφημερίδες που παρουσίαζαν το όνομά του από αυτά που είχαν «κλειδώσει» για την...ποταμίσια ευρωλίστα.

Τράβηξε τα βλέμματα του τύπου από την πρώτη στιγμή μιας και εκτός από ωραίο τηλεοπτικό πρόσωπο είναι εξαιρετικά επικοινωνιακός και οξυδερκής. Θραύση κάνει στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, τον κατηγορεί μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ξόδεψε 100.000€ για ένα ταξίδι και ο ταλαντούχος νεαρός του απαντά στο ίδιο ύφος '' Ναι φυσικά και 5.000€ πήρατε εσείς για να με βγάλετε στην εκπομπή σας'' αναγκάζοντας τον έμπειρο δημοσιογράφο να σταματήσει άρον άρον τη συνέντευξη...

Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες, είναι υπεύθυνος οργανωτικού του κόμματος, πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μαζί με τον αρχηγό του. Πολλά ρεπορτάζ τον παρουσιάζουν ως ιδιαίτερα οικονόμο με εμμονή στη διαφάνεια. Κυκλοφορεί πάντα με μια Vespa στα χρώματα του Πρωτέα, στο Νέο Κόσμο τον αποκαλούν όλοι ''πρόεδρο'' και έχει από πολύ μικρός φανατικούς υποστηρικτές. Η επιλογή να μην είναι υποψήφιος δείχνει πολλά για τα μελλοντικά σχέδια του Ποταμιού, μιας και οι περισσότεροι τον θεωρούν άσσο στο μανίκι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα