Νέα δημοσκόπηση: Οριακά εντός Βουλής ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Νέα δημοσκόπηση της Rass, καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Τη δημοσκόπηση δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής".

Στην καρδιά των πολιτικών εξελίξεων, η νέα έρευνα που ολοκληρώθηκε την ημέρα που ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, δείχνει ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ βρίσκονται οριακά εντός Βουλής.

Για πρώτη φορά στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μόλις 3%.

Μεγάλο προβάδισμα έχει ο Αντώνης Σαμαράς ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 46,8%, έναντι 33,4% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο "κανένας" συγκεντρώνει ποσοστό 19,1.

Η ΝΔ παρουσιάζει οριακή άνοδο στο ποσοστό της, το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ανάμεσα τους να βρίσκεται στο 1,1%, με τη ΝΔ να είναι πρώτη και στην παράσταση νίκης, με ποσοστό 54,4%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 38,6%.

ΝΔ: 24,8%

ΣΥΡΙΖΑ: 23,7%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 8,1%

ΚΚΕ: 4,7%

ANEΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,1%

ΠΑΣΟΚ: 4%

ΔΗΜΑΡ: 3%

Υπέρ της μείωσης του προσωπικού στην ΕΡΤ οι πολίτες

Στο θέμα της ΕΡΤ, τα ευρήματα της έρευνας  είναι δυσανάλογα της πολιτικής θύελλας που προκλήθηκε, καθώς είναι καθολικό το αίτημα των πολιτών να μειωθεί το προσωπικό της ΕΡΤ, αλλά και να εξορθολογιστεί η λειτουργία της.

Μια εβδομάδα μετά το «λουκέτο», η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, 72,7% παίρνει το μέρος του Αντώνη Σαμαρά. Το ίδιο και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο 1 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τη θέση Τσίπρα ν΄ανοίξει η ΕΡΤ και να συνεχίσει να λειτουργεί όπως πριν.

Το 59,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ν΄ανοίξει η ΕΡΤ μόνο αφού το προσωπικό μειωθεί και η λειτουργία της εξορθολογιστεί.

Το ίδιο και οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, σε ποσοστό 78,8%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα