Υπάλληλοι της βουλής απέκλεισαν το γραφείο του πρωθυπουργού!

Στον αέρα βρίσκεται αυτή την ώρα η ψηφοφορία των μέτρων του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς πριν από λίγο οι υπάλληλοι της Βουλής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας μετά την κατάθεση διάταξης από το Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή η οποία εξομοιώνει τους υπαλλήλους της Βουλής με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και να μην διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου καθώς στη στάση εργασίας θα συμμετάσχουν και οι υπάλληλοι εκείνοι που εργάζονται στην Ολομέλεια όπως είναι οι στενογράφοι, οι ηλεκτρολόγοι, η νομοθετική υπηρεσία αλλά και οι επιμελητές.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας έκανε μία προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι υπάλληλοι της Βουλής πλέον μπαίνουν στο ενιαίο μισθολόγιο και καταργείται η αυτοτέλεια τους.

Το ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε την απόφαση αυτή μετά την αλλαγή στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής θα γίνονται κατ' αναλογία των μειώσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Αφού συνειδητοποίησαν πως αφορά τους ίδιους, έγιναν έξαλλοι και προσπάθησαν να εισέλθουν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών. Αυτό φυσικά δεν το κατάφεραν και έτσι κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να μπουν μέσα στο στούντιο στο κανάλι της Βουλής, προκειμένου να διακόψουν τη ζωντανή μετάδοση, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Βουλής φωνάζουν και βρίζουν τους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής σε ανακοίνωσή του θα συμμετάσχει στην απεργία «σε περίπτωση που επιχειρηθεί καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος, διότι διαφαίνεται προσπάθεια κατάλυσης επί της ουσίας της συνταγματικής επιταγής για διάκριση των εξουσιών, με κατάργηση της αυτοτέλειας της Βουλής και παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, με κενού περιεχομένου ρυθμίσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο».

Μάλιστα, οι υπάλληλοι της Βουλής έφτασαν στο σημείο να αποκλείσουν το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά μέσα στη Βουλή.

Με το άκουσμα αυτής της προσθήκης, επικράτησε πανικός στους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι κυριολεκτικά άρχισαν να τρέχουν στους διαδρόμους της Βουλής, προκειμένου να καταλάβουν εάν τους αφορά ή όχι.

Βέβαια αντιδράσεις υπήρξαν και μέσα στο κοινοβούλιο για αυτή την προσθήκη του κ. Στουρνάρα. Αντέδρασαν δηλαδή κάποιοι γιατί ότι ισχύει για όλους τους έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, το ίδιο θα ισχύει και για τους υπαλλήλους της Βουλής που μέχρι τώρα τα προνόμιά τους ήταν εξοργιστικά.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαριάς, η κα Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παφίλης από το ΚΚΕ, αντέδρασαν για αυτή την προσθήκη, λέγοντας πως είναι αντισυνταγματικός ο τρόπος που κατατέθηκε και δικαιολόγησαν τους υπαλλήλους της Βουλής που αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία μετά τις 19:00