Τοπικές λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και ζέστη μέχρι το Πάσχα

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 367 άτομα
Τοπικές λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και ζέστη μέχρι το Πάσχα

Σήμερα, θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά και τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα.

Ειδικά στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει το μεσημέρι έως 22 στα βόρεια ηπειρωτικά, 25-26 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, τοπικά στη δυτική Ελλάδα θα πλησιάσει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-26 βαθμούς και οι άνεμοι ασθενείς στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-20 βαθμούς, μεταβλητοί ασθενείς οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη την χώρα

Μεγάλη Τετάρτη-Μεγάλη Πέμπτη οι πιο ζεστές μέρες
25-28°C (τοπικά στη δυτική Ελλάδα έως 30°C την Μ. Πέμπτη)

Περισσότερη ζέστη από τα κανονικά επίπεδα
(παρά την πτώση της θερμοκρασίας την Μ. Παρασκευή)

Ο καιρός στα δυτικά μέχρι το Πάσχα
(Επτάνησα, Ήπειρος, δυτική Στερεά Ελλάδα)

Μικρής διάρκειας βροχή (Μ. Πέμπτη απόγευμα έως Μ. Παρασκευή μεσημέρι)
Ισχυροί νότιοι άνεμοι 6-7bf-εξασθενούν την Μ. Παρασκευή (δυτικοί έως 5bf)
20-26°C στο Ιόνιο και έως 30°C στα δυτικά ηπειρωτικά

Ο καιρός στην βόρεια Ελλάδα μέχρι το Πάσχα
Τοπικές βροχές μικρής έκτασης μέχρι το Μ. Σάββατο απόγευμα
21-24°C

Ο καιρός στην κεντρική Ελλάδα μέχρι το Πάσχα
(Θεσσαλία, αν. Στερεά, Εύβοια, Σποράδες)

Σύντομες βροχές μέχρι τη Μ. Παρασκευή πρωί
24-28°C

Ο καιρός στην Πελοπόννησο μέχρι το Πάσχα
Λίγες ασθενείς βροχές στα δυτικά την Μ. Πέμπτη
28-30°C

Ο καιρός στα νησιά του Αιγαίου
Αρκετή ηλιοφάνεια
Βόρειοι άνεμοι 3-5f
Θερμοκρασίες 25-27°C

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 17-04-2025
Στα ανατολικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στα δυτικά νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, από τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αφού θα φτάσει στα δυτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-04-2025
Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στο βόρειο Αιγαίο έως το μεσημέρι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε ακόμα: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου – Παραμένουν υψηλές οι θερμοκρασίες για την εποχή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα