Καιρός – meteo: 40αρια σε Θήβα, Ελευσίνα και Ψαχνά

Καιρός – meteo: 40αρια σε Θήβα, Ελευσίνα και Ψαχνά

Σύμφωνα με τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τρίτη (04.06.2024), στις παραπάνω περιοχές ο υδράργυρος «χτύπησε» θερμοκρασίες μίνι καύσωνα.

Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Θήβα και  ήταν ίση με 39.3 °C. Στη δεύτερη θέση, είναι η Ελευσίνα επίσης με 39.3, ακολουθούν τα Ψαχνά Εύβοιας με 39.1, η Τανάγρα με 38.9, η Φυλή Αττικής με 38,8, οιΆγιοι Θεόδωροι με 38.7, η Σπάρτη με 38,6 και ο Ασπρόπυργος με 38,6.

Άλλωστε σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων, ο υδράργυρος θα «σκαρφάλωνε» στα ύψη ακόμα και στους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ αύριο, Τετάρτη αναμένεται κατά τόπους να φτάσει ακόμα και τους 40.

Παράλληλα, η παρουσία της αφρικανικής σκόνης που έκανε και σήμερα αισθητή την παρουσία της κυρίως στα νότια, δυσχεραίνει  την κατάσταση.

Ωστόσο, από την Πέμπτη αναμένεται να αρχίζει σταδιακά να πέφτει η θερμοκρασία, δίνοντας μια ανάσα δροσιάς.

Ταυτόχρονα, το meteo, δημοσίευσε και τις ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα, με πρωταθλήτρια τους Ασπράγγελους Ιωαννίνων με 6,8 βαθμούς! 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα