Καιρός: Νέο κύμα ζέστης και αφρικανικής σκόνης από σήμερα – Μέχρι πόσο θα διαρκέσει

Καιρός: Νέο κύμα ζέστης και αφρικανικής σκόνης από σήμερα – Μέχρι πόσο θα διαρκέσει

«Εκρηκτικό» είναι το κοκτέιλ ζέστης και αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας.

Ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα κίνδυνου.

Όπως επισημαίνουν, η ζέστη και η ξηρασία που προκαλεί η κλιματική αλλαγή πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες. Σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τον οργανισμό.

Όπως επισημαίνεται η μετεωρολόγος του MEGA Χριστίνα Ρήγου, τις επόμενες ημέρες θα έρθουμε αντιμέτωποι με ακραίες και ασυνήθιστες θερμοκρασίες, που θα ξεπεράσουν τα φυσιολογικά επίπεδα κατά 15 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, Κυριακή, αναμένεται το ακραίο κύμα ζέστης, η οποία θα συνδυαστεί με μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με την θερμή «εισβολή» να διαρκεί μέχρι και την Τρίτη.

Ουρές από τουρίστες στην Ακρόπολη

Από νωρίς το πρωί σχηματίζονται ουρές τουριστών για την είσοδο τους στην Ακρόπολη. Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει πολύ καλά φέτος, καθώς τα στοιχεία από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για φέτος.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο υπάρχει αύξηση 15,7% στην επιβατική κίνηση στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας σε σχέση με το 2023.

Με θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι… ξεχύθηκαν στις παραλίες
Την ίδια ώρα, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν σήμερα να περάσουν την ημέρα τους στις παραλίες αφού οι θερμοκρασίες μόνο Μάρτιο δεν θυμίζουν.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα