Τελεσιδικεί για τον χιονιά ο Τάσος Αρνιακός: «Η βαρυχειμωνιά δε θα κατέβει νοτιότερα από...»

Τελεσιδικεί για τον χιονιά ο Τάσος Αρνιακός: «Η βαρυχειμωνιά δε θα κατέβει νοτιότερα από...»

Κάθετος παραμένει ο Τάσος Αρνιακός για τον καιρό του φετινού χειμώνα! Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 επεσήμανε για πολλοστή φορά πως δε φαίνονται τα χιόνια και η κακοκαιρία να πλησιάζουν την Ελλάδα σύντομα και ενώ πλησιάζουμε πια και ημερολογιακά στην άνοιξη.

Πιο αναλυτικά:

«Ο υδράργυρος πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με την άνοιξη να κρατεί καλά. Ανήκανος ο φετινός χειμώνας να κατηφορίσει νοτιότερα από τη Γερμανία και τις χώρες της Βαλτικής. Πλέον φαντάζει πολύ πιθανό φέτος να μη δούμε χιόνι και ακραία βαρυχειμωνιά στη χώρα μας.

Φυσικά στα ορεινά της ελληνικής επικράτειας θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες, μαζί με ομίχλες σε πολλές περιοχές. Κατά τα άλλα, πολύ ήπιος θα είναι ο καιρός όλη την Κυριακή, ενώ και τη νέα εβδομάδα όλα δείχνουν πως θα πάμε σε ανοιξιάτικο σκηνικό με 18άρια κατά τόπους!»

Ανοίγουν «λευκό» μονοπάτι τα Μερομήνια: «Χιόνι την ύστατη ώρα του φετινού χειμώνα...»

Μερομήνια 2024: Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καιρού για το 2024, σύμφωνα με τα Μερομήνια. Πλημμύρες και ψύχος θα μας επισκεφτούν το 2024, ενώ αρκετές περιοχές θα δουν χιόνια αλλά και ακραία φαινόμενα.

Ο Μάρτιος θα είναι πιο «γλυκός» σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο αρκετό κρύο θα επανέλθει στις τελευταίες μέρες του. Με την ευκαιρία, έρχεται υγρή «εισβολή» από τον Γιάννη Καλλιάνο - SOS για τις βροχές το επόμενο 24ωρο!

Μερομήνια: Τι δείχνουν για το 2024

Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Μάιος 2024

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Ιούνιος 2024

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.

Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας.

22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα