Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί ο χιονιάς; Χωρίς χιόνια τα βόρεια προάστεια της Αττικής. Τι περιμένουμε

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί ο χιονιάς; Χωρίς χιόνια τα βόρεια προάστεια της Αττικής. Τι περιμένουμε

Αισθητή κάνει την παρουσία του στη χώρα μας, από το πρωί της Κυριακής, το κύμα κακοκαιρίας «Αυγή», με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει το απόγευμα της Δευτέρας νέο έκτακτο επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Χιόνια & κρύο
Από την Εύβοια και τη Μαγνησία μέχρι τη δυτική Αττική και τα βόρεια του νομού, η επέλαση της κακοκαιρίας «Αυγή» ξεκίνησε και φέρνει χιόνια, τσουχτερό κρύο και ισχυρούς ανέμους.

Λευκό το τοπίο στην Εύβοια. Μάχη με τον χιονιά δίνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και η Πολιτική Προστασία στα βόρεια με σκοπό να μείνει το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά – Στα «λευκά» η Στενή Ευβοίας
 
Λευκό το τοπίο και στα Βίλια, όπου μηχανήματα του δήμου, της Περιφέρειας αλλά και του στρατού είναι σε εγρήγορση.

Σφοδρή χιονόπτωση και στο Πήλιο. Η Βοιωτία, η Εύβοια αλλά και η Αττική θα χτυπηθούν πιο έντονα τις επόμενες ώρες από κύμα χιονοπτώσεων, με το θερμόμετρο να καταγράφει πολικές θερμοκρασίες.

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η απόφαση της Τροχαίας Αττικής για υποχρεωτικό εφοδιασμό των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλων αντιολισθητικών μέσων εντός της Περιφέρειας Αττικής από χθες στις 22.00 το βράδυ.

Από το πρωί έγιναν και σχετικοί έλεγχοι της Τροχαίας στα βόρεια του νομού, κάνοντας συστάσεις στους οδηγούς, ενώ από την έναρξη της ισχύς του μέτρου θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 40 ευρώ στους παραβάτες.

Κλειστά σχολεία – τηλεκπαίδευση
Για σήμερα Τρίτη, τα μαθήματα στα σχολεία θα γίνουν με τηλεκπαίδευση στις περιοχές:

– Μάνδρας – Ειδυλλίας

– Φυλής

– Αχαρνών

– Διονύσου

– Κηφισιάς

– Ωρωπού

– Πεντέλης

– Παλλήνης (Ανθούσα)

– Εύβοιας

– Βοιωτίας.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, γίνεται σύσταση για τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, και συγκεκριμένα στους δήμους Μάνδρας, Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης σε ό,τι έχει να κάνει με την Περιφέρεια Αττικής για σήμερα Τρίτη.

Η εξέλιξη του καιρού
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τις επόμενες ημέρες και ώρες προβλέπονται:

– Πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες, Κρήτη (κρίσιμο υψόμετρο χιονοπτώσεων 300 μέτρα)

– Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο 8 – 9 μποφόρ

– Διατήρηση των συνθηκών έως την Τετάρτη το πρωί.

Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων: «Με συνεχή παρουσία μηχανημάτων διασφαλίζουμε τους ανοιχτούς δρόμους»
 
Ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις ετοιμασίες αναφορικά με την επέλαση του χιονιά.

«Εδώ η χιονόστρωση είναι πολύ ψιλή, κατά τόπους είναι έντονη η χιονόπτωση. Ανεβαίνοντας προς τη Στενή, αυξάνεται το χιόνι. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, και για να μη κλείσουμε την βόρεια Εύβοια, με συνεχή παρουσία μηχανημάτων αλλά και έχουμε και εναλλακτικές διαδρομές για να μην κλείσουν τα χωριά στη Δίρφη. Μας ενδιαφέρει να μην κλείσει η περιοχή του Αγίου που είναι στο 20ό χλμ Χαλκίδος – Αιδηψού έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα προς τη Βόρεια Έυβοια. Η πρόβλεψη ήταν σύμφωνη με την εικόνα που έχουμε. Πιάνει χιόνι στα 300 μέτρα οριακά, εδώ δεν έχει πέσει έξω το σύστημα», τόνισε ο κ. Ψαθάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα