Καιρός: Προετοιμάζονται Πολιτική Προστασία και Δήμοι για τη νέα κακοκαιρία

Καιρός: Προετοιμάζονται Πολιτική Προστασία και Δήμοι για τη νέα κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρά φαινόμενα τα επόμενα 24ωρα.

Συγκεκριμένα, βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη την Κυριακή (28/1) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1) και την Τρίτη (30/1) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια, παραθαλάσσια τμήματα.

Χιόνια & στην Αττική
Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, από την Κυριακή κι έπειτα, μέχρι και την Τετάρτη, αναμένεται η επέλαση της ψυχρής εισβολής.

Όπως υπογράμμισε, χιόνια θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια τμήματα, ενώ στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα καταγραφεί ψύχος, όχι όμως έντονα φαινόμενα.

Όσον αφορά, δε, τη θερμοκρασία, θα πέσει 7 – 8 βαθμούς.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα είναι τοπικές και θα σημειωθούν από την περιοχή της Κηφισιάς και πάνω, για την περιοχή της Αττικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, Πολιτική Προστασία και οι δήμοι ετοιμάζονται για την κακοκαιρία, με αλατιέρες και μηχανήματα στα βόρεια, αλάτι που θα μοιραστεί στους δημότες, ενώ εφιστούν την προσοχή και στους οδηγούς οι οποίοι υποχρεούνται να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από την Τετάρτη και έπειτα, ο καιρός θα βελτιωθεί.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα