Φωτοβολίδα ψύχους και χιονιού: Χιόνια την Κυριακή από την Κηφισιά και πάνω

Φωτοβολίδα ψύχους και χιονιού: Χιόνια την Κυριακή από την Κηφισιά και πάνω

«Μια φωτοβολίδα ψύχους και χιονιού» θα χτυπήσει την χώρα από την Κυριακή το βράδυ έως και την Τετάρτη νωρίς το πρωί», σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Το πέρασμα του χιονιά δεν θα κρατήσει για πολύ και θα αφορά τις ηπειρωτικές περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο, τα νησιά του Αιγαίου κια την Κρήτη, με τον καιρό να βελτιώνεται από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια.

Για σήμερα Παρασκευή (26/1) αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες με ελαφρά άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.  

Δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο στην Αττική με την θερμοκρασία να φτάνει τους 16 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια αλλά θα είναι τουχτερό το κρύο λόγω του βοριά που θα φτάνει εως τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, από την Κυριακή το βράδυ όμως, έρχεται μια βορειοανατολική εισβολή από την περιοχή της Τουρκίας που θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Τα πιο πολλά φαινόμενα θα είναι τη Δευτέρα και την Τρίτη κυρίως σε περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο αλλά και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, χιονόνερο στα πιο χαμηλά υψόμετρα και χιόνια στα υψηλότερα από τα 300 μέτρα και πάνω, κάτι το οποίο θα ισχύσει και για τον νομό Αττικής, δηλαδή από την Κηφισιά και πάνω, στον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά, τη Σταμάτα, τον Διόνυσο, τη Βαρυπόμπη.

 
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα