Καιρός: Χιόνια, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Καιρός: Χιόνια, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Ραγδαία επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς αναμένονται καταιγίδες, χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς.

Χιόνια, θυελλώδεις βοριάδες και έντονες βροχοπτώσεις θα είναι τα βασικά στοιχεία της κακοκαιρίας που επισκέφτηκε τη χώρα μας από το Σάββατο 20/1.

Την ίδια στιγμή σε επιφυλακή είναι ο κρατικός μηχανισμός, με τις Περιφέρειες και τους δήμους της Βόρειας Ελλάδας να έχουν θέσει ως στοίχημα να κρατήσουν ανοιχτούς όλους τους δρόμους.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Πιο αναλυτικά χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Θερμοκρασίες

Από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένουμε και ενίσχυση των βοριάδων στα 8 – 9 bf, οι οποίοι θα φέρουν ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας έως 16 – 19°C συγκριτικά με χθες, Παρασκευή.

Ενδεικτικά:

Φλώρινα: -3°C

Νάουσα: 3°C

Θεσσαλονίκη: 4°C

Ξάνθη: 3°C

Δράμα: 4°C

Σαμοθράκη: 4°C

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα