Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από βδομάδα - Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας - Χιόνια πιθανώς και στην Πάρνηθα

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από βδομάδα - Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας - Χιόνια πιθανώς και στην Πάρνηθα

Αισθητή διαφορά της θερμοκρασίας θα αισθανθούμε σε λίγα 24ωρα, αφού από τα Φώτα ο καιρός αλλάζει αισθητά. Από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα, θα μπει σε νέα φάση, με βοριάδες που μπορεί να φέρει χιόνι ακόμα και στην Αττική και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα.

Πιο αναλυτικά, ο Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε σε δύο φάσεις που το κρύο θα ενταθεί και θα μπούμε Γενάρη μήνα στον κανονικό χειμώνα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι θα γίνει στην Αττική, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν αποκλείεται να χιονίσει και στην Πάρνηθα ναι»

Για την εξέλιξη του καιρού, ο Τάσος Αρνιακός είπε ότι «μέχρι τα Φώτα θα συνεχιστεί ο ίδιος μονότονος καιρός των τελευταίων ημερών, δηλαδή με πρωινές και βραδινές ομίχλες, αραιές νεφώσεις, που τοπικά θα πυκώνουν και θα βρέξει τοπικά στα δυτικά, μέχρι τη δυτική Πελοπόννησο.

Και συνέχισε: «Περιμένουμε βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά περισσότερο ψιχάλες. Στην Κρήτη θα δούμε τον υδράργυρο στους 21-22 βαθμούς».

Η απότομη αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει ανήμερα των Θεοφανίων. Συγκεκριμένα:

«Το Σάββατο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα αρχίσει να βρέχει στα Δυτικά, από το βράδυ θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Θα χιονίσει ψηλά στα βουνά στα μεγάλα υψόμετρα, από 1.500 μέτρα, γιατί με νοτιάδες δεν χιονίζει χαμηλά. Από Τρίτη έρχονται οι βοριάδες και ο χειμώνας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα