Κακοκαιρία Alexis: Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Κακοκαιρία Alexis: Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Χειμερινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, καθώς «έρχεται» από την Ιταλία η κακοκαιρία «Alexis» που φέρνει χαμηλές θερμοκρασίας, παγετό και χιόνια στα ορεινά.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην ΕΡΤ, το Σάββατο θα έχει πληθώρα φαινομένων με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας και όλα αυτά λόγω της κακοκαιρίας «Alexis». Η κακοκαιρία ονομάστηκε έτσι από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό και την Κυριακή. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο στην Αθήνα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς. Η θερμοκρασία αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα από μέσα ερχόμενης εβδομάδος.Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει πως η πρόσκαιρη χειμωνιάτικη εισβολή θα φέρει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, με παγετό κυρίως βορειοδυτικά.

Κακοκαιρία Alexis: «Σκανδιναβικό το κρύο»

Χειμωνιάτικο θα είναι το Σαββατοκύριακο που έρχεται, καθώς η κακοκαιρία «Alexis» θα σαρώσει τη χώρα. Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για «σκανδιναβικό κρύο».

«Η κακοκαιρία Alexis φέρνει Σκανδιναβικό κρύο, ανέμους στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Και επισημαίνει πως για το Σάββατο αναμένονται:

Ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά ,Θράκη , ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, Δωδεκάνησα.
νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν και στη στεριά, της νότιας Εύβοιας, των νησιών, της Αττικής (νότια) , της Θεσσαλονίκης (βαρδάρης), στον ΠατραΪκό ,στον Κορινθιακό και στην Πελοπόννησο.
Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).

Για την Κυριακή:

Ισχυρές καταιγίδες το πρωί σε ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα
Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν και στη στεριά των παραπάνω περιοχών. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.
Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας 12-14 βαθμούς. Χαρακτηριστικά: Αθήνα 7 ,Θεσσαλονίκη 3, Κοζάνη -3 (Κυριακή ξημερώματα) Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα το πρωί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα