Κακοκαιρία Elias – Μαρουσάκης: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες, τι γίνεται με την Αττική

Κακοκαιρία Elias – Μαρουσάκης: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες, τι γίνεται με την Αττική

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Elias. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους , τις επόμενες ώρες αναμένεται σημαντική επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, ενώ από το επίκεντρο της κακοκαιρίας δεν θα ξεφύγει και η Αττική, αλλά και η ήδη κατεστραμμένη Θεσσαλία.

 Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, δήλωσε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias πως «είναι μια ζώνη η οποία εκτείνεται από τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και φτάνει μέχρι τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και από τα πιο ανοιχτά τμήματα του Ιονίου μέχρι και το δυτικό Αιγαίο», συμπληρώνοντας: «Σε αυτές τις περιοχές θέλει προσοχή, θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, δεν αποκλείεται να έχουμε και προβλήματα».

Επίσης, ο ίδιος είπε ότι η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη (28/09), όμως υπάρχει ένα σενάριο που αφορά στην εξέλιξη των φαινομένων. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, «το χαμηλό βαρομετρικό να κινηθεί προς το νότιο Ιόνιο, να οργανωθεί ακόμα περισσότερο και έπειτα να κινηθεί ανατολικά, να περάσει δηλαδή από τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας».

 Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, πως «στο τελείωμά της η κακοκαιρία Elias μπορεί να επηρεάσει και τα ανατολικά και νότια, δηλαδή την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα».

Ωστόσο το βράδυ της Τρίτης τόνισε ότι τα ξημερώματα θα επηρεάσει την Θεσσαλία και πως σύμφωνα με νεότερα δεδομένα θα έχουμε και νέα επιδείνωση και μετά την Πέμπτη. «Η κακοκαιρία θα πάρει μια νέα παράταση και θα επηρεαστούν περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

 Όσον αφορά στην Αττική, ο μετεωρολόγος του OPEN δήλωσε ότι «μπαίνει και αυτή στο «παιχνίδι», με κάποιες καταιγίδες να αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης (26/09). Ωστόσο, οι πιο δύσκολες ημέρες για τον νομό της Αττικής είναι η Τετάρτη (27/09) και η Πέμπτη (28/09).

Χαρακτηριστικά, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε: «Και αύριο (27/09) θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα, το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί λίγο πιο ανατολικά για να απασχολήσει και περιοχές της Εύβοιας, περιοχές των Σποράδων, προς τα δυτικότερα τμήματα στο Αιγαίο. Ο μεγαλύτερος όγκος νερού αναμένεται να πέσει προς τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και η Εύβοια θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Μεγάλη προσοχή στη Λαμία, στη Μακρακώμη, στη Στυλίδα, προς τα Καμένα Βούρλα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα