Καιρός Κυριακή 23 Οκτωβρίου: Συνεχίζεται η καλοκαιρινή θερμοκρασία

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα, το μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημήτριου όπως συνήθως λέγεται αυτή η περίοδος.
Την Κυριακή θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες από βορρά προς νότο. Ηλιοφάνεια προβλέπεται σε όλη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις να κάνουν ένα πέρασμα από στη βόρεια Ελλάδα μέσα στη μέρα, κινούμενες νοτιότερα. Νωρίς το πρωί όμως περιμένουμε να δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά, και έτσι η ορατότητα θα είναι σχετικά και τοπικά περιορισμένη, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών.

Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει την ανοδική της πορεία. Το μεσημέρι το θερμόμετρο θα φτάσει τους 26 βαθμούς στα δυτικά, 26 στη βόρεια Ελλάδα, 26-29 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Πιθανόν σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς να αγγίξει και τους 30 βαθμούς. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα πλησιάσουν τους 23-25 βαθμούς Κελσίου. Παρά την άνοδο όμως που περιμένουμε ως προς τις μέγιστες τιμές, νωρίς το πρωί θα έχει ψύχρα ή και κρύο βορειότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο δυτικοί, νοτιοδυτικοί 2-4 τοπικά στο νότιο Αιγαίο και 5 μποφόρ.

Ο καιρός θα είναι αίθριος στην Αττική, με τον ήλιο να κυριαρχεί στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-26 βαθμούς και θα πνέει δυτικός-νοτιοδυτικός άνεμος στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-3 μποφόρ.

Σε παρόμοιο μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με τα διαστήματα με ήλιο να είναι μεγάλα. Ωστόσο αραιή συννεφιά θα αναπτυχθεί κατά τόπους μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-25 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι στο Θερμαϊκό ασθενείς 2-4 μποφόρ.

Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ακόμα καλύτερες καιρικές συνθήκες. Τη Δευτέρα λοιπόν, περιμένουμε αίθριο καιρό, με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Το βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η ζέστη για την εποχή , καθώς περιμένουμε νέα άνοδο ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίας. Οι οποίες θα πλησιάσουν τους 26 στα βόρεια, 30 τοπικά στη δυτική Ελλάδα, 30 στην Πελοπόννησο. Και στους 26-27 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο. Βόρειοι οι άνεμοι στα πελάγη 3-5 τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Τέλος την Τρίτη λιακάδα αναμένεται σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή. Στους 28-31 βαθμούς στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και μέχρι 28 στο νότιο Αιγαίο. Μεταβλητοί οι άνεμοι στο Ιόνιο 2-3 μποφόρ ,σε ήπιες εντάσεις και στο Αιγαίο, ο βοριάς δε θα ξεπεράσει τα 3-4 και μόνο στην στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κάρπαθο θα φυσάει λίγο περισσότερο με ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα