Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες

Σήμερα η κακοκαιρία θα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σχεδόν σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο τα δυτικά και νότια. Σε συνδυασμό με την αργή κίνηση της διαταραχής νοτιότερα, αναμένεται μεγάλος όγκος νερού με μεγάλη ραγδαιότητα.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάζουν όλο το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα. Γρήγορα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όμως προς το μεσημέρι και ενώ ο καιρός θα βελτιώνεται στα βορειοδυτικά, οι ισχυρές βροχές θα πλήξουν την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στη συνέχεια το απόγευμα τις Κυκλάδες.

Άστατος κατά διαστήματα θα είναι ο καιρός και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, με μικρότερης έντασης βροχή. Όσο βραδιάζει, οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα νότια και κυρίως στην Πελοπόννησο, βάζοντας σε τροχιά βελτίωσης την ηπειρωτική χώρα, με πιο εξασθενημένες και τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά 5 – 6 βαθμούς. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 18 με 22 στα ηπειρωτικά, μέχρι 25 οι μέγιστες στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 – 6 τοπικά, και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο και 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές στον Σαρωνικό και πιθανόν και στα νότια του νομού. Από το απόγευμα θα έχουν την τάση να εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 20 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 3 – 5, στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης προβλέπονται από το νωρίς το πρωί, με σταδιακή βελτίωση το μεσημέρι και αυξημένη συννεφιά. Στη Χαλκιδική όμως θα βρέξει εκ νέου τοπικά και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 18 βαθμούς και οι άνεμοι ανατολικοί 4 – 5 στα ανοιχτά του Θερμαϊκού και 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βόρειους.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες
Το Σάββατο, οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια, όπου θα συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αφήνοντας με βελτιωμένο καιρό τις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 22 – 24 βαθμούς. Στα πελάγη θα πνέει ένα δυνατό βόρειο ρεύμα με ένταση 5 – 7, στο Αιγαίο τοπικά και 8 μποφόρ.

Την Κυριακή βροχές αναμένονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά, με ομίχλες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 22 – 24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι  βορειοανατολικοί στο Αιγαίο μέχρι 7 – 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα