Βροχερός ο καιρός σήμερα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Παρόμοιος καιρός Τετάρτη και Πέμπτη

Βροχερός ο καιρός σήμερα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Παρόμοιος καιρός Τετάρτη και Πέμπτη

Σήμερα αναμένεται μια μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες, που όμως δε θα επηρεάσει όλη τη χώρα.
Μια διαταραχή από την Αδριατική θα επιδεινώσει τον καιρό στα δυτικά, βορειοδυτικά της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, δηλαδή την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιο τοπικά στη δυτική Πελοπόννησο.

Περισσότερο τοπικές και διάσπαρτες θα είναι οι βροχοπτώσεις στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά, σε Εύβοια, Σποράδες και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Η υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά, που κατά περιόδους θα είναι πυκνή.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 24 βαθμούς στα βόρεια και 25 – 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στους 24 – 27 βαθμούς θα φτάσουν οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 3 – 4, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 – 6 μποφόρ, το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Βοριάδες στο Αιγαίο με ένταση 3 – 5, στο βόρειο Αιγαίο μέχρι και 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αραιή συννεφιά που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνή μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 27 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 – 4, στα ανατολικά και 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές ασθενούς έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 22 βαθμούς και θα πνέει νότιος άνεμος με ένταση 2 – 3 μποφόρ.

Παρόμοιο το καιρικό μοτίβο Τετάρτη & Πέμπτη
Την Τετάρτη, τοπικές βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος  της ηπειρωτικής χώρας, πλην της Θράκης, καθώς και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, περιμένουμε καλύτερο καιρό, με περισσότερο ήλιο και τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 25 στα βόρεια και τους 26 – 27 βαθμούς νοτιότερα. Το βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί στα πελάγη, στο Ιόνιο 2 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο μέχρι 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη ο καιρός κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, με μικρής έντασης, έκτασης και διάρκειας βροχές στα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης. Κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σε Μακεδονία και Θεσσαλία. Η υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει με ήλιο και παροδική συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα, με 20 βαθμούς το μεσημέρι. Θα παραμείνει σε σχετικά υψηλότερα από τα προβλεπόμενα επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα, με 26 – 27 βαθμούς οι μέγιστες τιμές. Βοριάδες στα πελάγη 4 – 6, το μεσημέρι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα