Καύσωνας διαρκείας στην Ελλάδα: Πρόγνωση 15 ημερών - Η πιο ζεστή μέρα

Αποχαιρετάμε τη δροσιά των τελευταίων ημερών, με τον καύσωνα να έρχεται και στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα 24ωρα. Οι μετεωρολόγοι ωστόσο συστήνουν ψυχραιμία, αφού δεν πρόκειται για ακραίες συνθήκες, αλλά για θερμοκρασίες που έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από σήμερα και θα κορυφωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, οι επόμενες 15 ημέρες θα έχουν ζέστη και καμία σχέση με τον καιρό των τελευταίων ημερών, ειδικά στην Αττική.

Προβλέπει, μάλιστα, ότι το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα, στα ηπειρωτικά της χώρας, οι θερμοκρασίες τοπικά θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική, οι θερμοκρασίες 31-32 βαθμών Κελσίου που επικρατούσαν εδώ και μέρες, δεν θα επιστρέψουν για τουλάχιστον 15 ημέρες. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καύσωνας που φτάνει, δεν θα έχει μεγάλη ένταση, αλλά θα έχει διάρκεια, με τις θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα παραμείνουν πάνω από τους 37 -38 βαθμούς Κελσίου.

Η πιο ζεστή μέρα του καύσωνα
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Υψηλές θερμοκρασίες, αλλά όχι ακραίες, σύμφωνα με τον μετεωρόλογο του OPEN, ο οποίος αναμένει το Σαββατοκύριακο να είναι θερμό και τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, η θερμοκρασία ανεβαίνει και άλλο από αύριο, με το Σαββατοκύριακο να είναι ιδιαίτερα ζεστή και η Κυριακή να είναι πιο θερμή ημέρα. Ο υδράργυρος τη συγκεκριμένη μέρα θα είναι περίπου στους 38 βαθμούς, με τις εσωτερικές περιοχές της χώρας (που δεν βρέχονται από θάλασσα) να βλέπουν έως και 41 βαθμούς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, 40άρια θα δουν την Κυριακή οι εξής περιοχές:

Θεσσαλία
Αγρίνιο
Μεσολόγγι
Πύργος Ηλείας
Άργος
Μεσσηνία
Λακωνία
Στην Κρήτη και τη Ρόδο θα δούμε έως και 38 βαθμούς.

 
Από τη Δευτέρα αναμένονται κάποιες μπόρες.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα
Σύμφωνα, τέλος, με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη χώρα μας από την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Όπως έγραψε από τις προηγούμενες ημέρες στο Facebook:

«Φαίνεται ότι τουλάχιστον για 3-5 ημέρες θα μας επισκεφτούν αυτές οι θερμές αέριες μάζες. Ο υδράργυρος στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα, θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Μπορεί να έρχεται καύσωνας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σημειωθούν στην Αττική θερμοκρασίες ακραίες. Για παράδειγμα, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, δεν θα δούμε πιθανότατα στην Αθήνα θερμοκρασίες που θα υπερβαίνουν τους 40-41 βαθμούς Κελσίου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα